Subota, 21. svibnja 2022.

S poslovnog računa maznula oko 315.000 kuna

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Preporučujemo

Policajci Policijski uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Računalno krivotvorenje.

Naime, sumnja se da je kao zaposlenica podružnice javnog trgovačkog društva zadužena za vođenje i odgovorna za obavljanje ekonomsko-financijskih poslova od 2017. do svibnja 2020., putem bankovne kartice izdane na njeno ime, kontinuirano na bankomatima na području Zagreba podizala različite novčane iznose s poslovnog računa podružnice te suprotno pravilima blagajničkog poslovanja tom prilikom podignuti novac nije polagala u blagajnu niti je sastavljala blagajničke izvještaje, već je novac zadržavala za sebe.

S ciljem prikrivanja kaznenog djela, u informatičkom računovodstvenom sustavu koje koristi trgovačko društvo 5. lipnja je obavila neosnovana knjiženja nevjerodostojnih uplata novčanih sredstava za 2019. i 2020. u ukupnom iznosu od 183.036 kuna.

– Ukupna materijalna šteta iznosi oko 315.000 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – izvijestila je Pu zagrebačka.

- Advertisement -

Najnovije objave