SAJMENI DAN Za zimnicu su najbolji stari recepti naših baka

Ove je godine bilo suše pa nam nije sve uspjelo na vrtu. Nedostaje nam paprika da ukiselimo još paprike punjene zemljem – kazala je Ana Brizić koja je na sajam došla po namirnice za zimnicu

Foto: Međimurske novine

Sajmeni je dan u Čakovcu i ove srijede bio jako posjećen. Većina ljudi došla je po nabavku namirnica za zimnicu čije spremanje polako ide prema kraju.

Dio zimnice napravila je Ana Brizić iz Zasadbrega koja je na čakovčki sajam došla u pratnji kćerke Klare Mađarić. Kod kuće obrađuju vrt na kojem uzgajaju povrće, ali im je za zimnicu ponestalo povrća. Smatraju da je kupnja na sajmu najbolja i najjeftinija opcija.

-Ove je godine bilo suše pa nam nije sve uspjelo na vrtu. Nedostaje nam paprika da ukiselimo još paprike punjene zemljem– kazala je Ana , a njezina kćerka Klara dodala:- Moja je majka ukiselila ljute feferone, krastavce, miješanu salatu, dok sam ja bila zadužena za ciklu i grah salatu.

Priznale su da im zimnica svake godine nestane i prije početka dozrijevanja povrća iduće godine. Svoj najbolji recept za zimnicu nisu htjele podijeliti, ali su zato rekle da koriste već dobro isprobane recepte od svoje bake s kojima ni u kom slučaju ne mogu pogriješiti.

Izvor: Međimurske novine.

Ne propustite: