SALVUS Predstavljeno novo sjedište tvrtke koja je izrasla iz malene ljekarne

Kako je poznato, Salvus je izrastao iz Ljekarni Švaljek koje je Teodor Švaljek pokrenuo sa svojom majkom, magistrom farmacije Josipom Švaljek, 1997. godine u Mariji Bistrici.

Foto: Posao.hr

U Donjoj Stubici sinoć je predstavljeno novo sjedište hrvatske farmaceutske tvrtke Salvus, jedne od najvećih investicija u Hrvatskom zagorju vrijedne više od 50 milijuna kuna. To je prvi Salvusov vlastiti prostor od osnivanja 2003. godine, koji se prostire na 4444 četvornih metara, a izgradnja i opremanje sufinancirana je novcem Europskog fonda za regionalni razvoj. U novom sjedištu trenutno radi većinom visoko kvalificiranih 145 zaposlenika, a osim trenutne uredske i distributivne namjene, Salvus će na toj lokaciji uskoro početi proizvoditi i vlastiti proizvodni portfelj M.E.V. Feller s kojom žele izaći i na globalno tržište.

– Nastojimo spojiti slavnu domaću tradiciju donjostubičkoga ljekarništva koje je osvojilo svijet, sa suvremenim tehnologijama i znanstvenim dostignućima. Naš visokokvalificirani tim, u čiju edukaciju kontinuirano ulažemo, fokusiran je na razvoj i plasiranje proizvoda koji promoviraju odgovornost prema vlastitom zdravlju, prevenciju i samoliječenje – kazao je Teodor Švaljek, predsjednik uprave Salvusa. Ulaganje i širenje poslovanja ojačat će učinkovitost tvrtke i povećati konkurentnost na domaćem i inozemnim tržištima, što će u konačnici dovesti do povećanja prihoda i novih zapošljavanja.

Kako je poznato, Salvus je izrastao iz Ljekarni Švaljek koje je Teodor Švaljek pokrenuo sa svojom majkom, magistrom farmacije Josipom Švaljek, 1997. godine u Mariji Bistrici.

Tvrtka bilježi kontinuirani rast prihoda koji je 2018. iznosio gotovo 136 milijuna kuna, od čega nešto više od 23 milijuna kuna iz izvoza, a ove godine izvoz raste po stopi od 67 posto, piše posao.hr.

Ne propustite: