SAMA PAMET Autom pokosili mjerač brzine jer je pijani suvozač povukao ručnu kočnicu

Na kraju je stradao vozač koji je hitno prebačen u bolnicu. I on je bio pijan...

Foto: mnovine.hr
Ilustracija // Foto: mnovine.hr

Proteklog vikenda bilo je i ozlijeđenih u prometnim nesrećama u Međimurju.

U subotu 31. ožujka oko 19.35 sati u Čakovcu, na raskrižju Ulice Elizabete i Geze Legensteina, Zagrebačke ulice i Ulice Elemera Vajde, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 56-godišnjak sa područja općine Pribislavec, upravljao je kolnikom Ulice Elizabete i Geze Legensteina te dolaskom do raskrižja sa kolnikom Zagrebačke ulice, koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska, ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je u automobil, udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je kolnikom Zagrebačke ulice upravljao 32-godišnjak sa područja općine Pribislavec.

Vozač, 56-godišnjak i putnica iz drugog vozila 30-godišnjakinja sa područja općine Strahoninec su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je vozač zadobio teške ozljede te je zadržan na liječenju, dok je putnica zadobila lakše ozljede.

O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

U subotu 31. ožujka oko 20.30 sati u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 50-godišnjak sa područja općine Donja Dubrava, upravljajući kada je u krvi imao prisutno 0,98 grama po kilogramu alkohola, izgubio nadzor nad upravljanjem automobilom iz razloga što je putnik 61-godišnjak sa područja općine Donja Dubrava, kod kojeg je utvrđena prisutnost alkohola od 1,29 grama po kilogramu povukao ručnu kočnicu. Tako je na ravnom dijelu ceste došlo do zanošenja vozila, silaska izvan kolnika i udara u metalni stup predočnika brzine.

Vozač, 50-godišnjak je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio lakše ozljede.

Protiv počinitelja će se podnijeti obavijesti o počinjenim prekršajima.

Izvor: Međimurske novine.

Ne propustite: