SAMOPROMOCIJA PREKO DJETETA? Ivan Pernar svojem tek rođenom sinu otvorio Facebook stranicu

Bivši živozidaš otvoreno se protivi cijepljenju, najuspješnijoj medicinskoj praksi u povijesti, pa je tako nedavno, odmah po rođenju sina Noe, javno ustvrdio da ga neće cijepiti. No iako je cijepljenje beba zakonska obaveza, Pernar zbog toga neće biti prijavljen

Ivan Pernar i sin Noa // Foto: Facebook Mali Noa koji nikad nije cijepljen

Uz fotografiju svojeg tek rođenog djeteta, sina Noe, saborski zastupnik Ivan Pernar pohvalio se na svojoj Facebook stranici da je “Noa dobio FB stranicu”.

Pernar, koji se javno protivi cijepljenju, istodobno je najavio da će na toj stranici objavljivati “sve dogodovštine s odbijanjem cijepljenja, (ne)upisom u vrtić, prekršajnim sudom, preboljene bolesti i zanimljive detalje iz njegovog razvoja”.

Bivši živozidaš otvoreno se protivi cijepljenju, najuspješnijoj medicinskoj praksi u povijesti, pa je tako nedavno, odmah po rođenju sina Noe, javno ustvrdio da ga neće cijepiti. No iako je cijepljenje beba zakonska obaveza, Pernar zbog toga neće biti prijavljen, što je Index nedavno problematizirao.

Pravobraniteljici za djecu uputili smo upit je li korektno na takav način od malodobnog djeteta raditi reality show i kakva su u ovom slučaju prava djeteta, posebice jer je najavljeno objavljivanje zdravstvenih podataka o djetetu, a njezin odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo, piše index.hr, a prenose Međimurske novine.

A ovo je i Pernarov odgovor na medijski upit Večernjeg lista.

“Putem ove stranice se borim za prava svojeg zdravog djeteta da upiše vrtić kao i sva ostala djeca. Dakle, borim se protiv diskriminacije koju država provodi nad necijepljenom djecom.

Ovom stranicom na nikakav način ne kršim prava svog djeteta, nego govorim umjesto njega jer on nažalost još ne može, ali čim progovori i on će osuditi tu nakaradnu politiku.

Ne koristim dijete za svoju osobnu političku promociju, već sam prisiljen izaći u javnost budući da država maltretira novčanim kaznama roditelje djece koja se ne cijepe, ali i samu djecu kojoj ne dozvoljava upis u vrtić. Najjednostavniji način da ukažem na taj problem je da dam konkretan primjer – u ovom slučaju Noe.

Kada država ukine obvezno cijepljenje, tada će i Noa prestati biti predmet medijskih natpisa i političkog prepucavanja”, napisao je on.

Ne propustite: