ŠEF HSS-A BELJAK U KOPRIVNICI ‘Glasajte za lijevu koaliciju i sačuvajte se od napasti iz drugih stranaka’

Krešimir Beljak, predsjednik HSS-a, boravio je u Koprivnici te je svojim dolaskom došao dati podršku SDP-ovim Mišelu Jakšiću, kandidatu za gradonačelnika Koprivnice te Slavku Tucakoviću, kandidatu za župana Koprivničko-križevačke županije.

Krešimir Beljak u Koprivnici // FOTO: Luka Krušec

Krešimir Beljak, predsjednik HSS-a, boravio je u Koprivnici te je svojim dolaskom došao dati podršku SDP-ovim Mišelu Jakšiću, kandidatu za gradonačelnika Koprivnice te Slavku Tucakoviću, kandidatu za župana Koprivničko-križevačke županije.

– Možemo biti jako zadovoljni s rezultatima iz prvog kruga te vjerujem da ćemo to ostvareno u drugom krugu potvrditi, ako ne i nadmašiti. Isto tako nam je drago da je gospodin Beljak došao i kao gradonačelnik Samobora, jer se na primjeru tog grada i Koprivnice, pa i Zagrebačke županije pokazuje da tamo gdje vladaju SDP i partneri, odgovorno upravljaju jedinicama lokalne samouprave i da se bolje živi nego tamo gdje je na vlasti HDZ. Zato još jednom pozivam građane neka nam daju glas jer je to jamstvo da će Koprivnica i cijela županija i dalje ostvarivati razvojne stope koje su među najboljima u državi, kao i do sad – kazao je Mišel Jakšić.

Dodao je da su oni jamstvo da se neke ružne stvari koje pakira Vlada Andreja Plenkovića neće ostvariti, misleći pri tom na povećanje kapaciteta Piškornice.

– Vlada koja nema većinu, donijela je odluku koja može dugoročno uništiti ovaj kraj, našu Koprivnicu i Podravinu. Piškornica se širi i u planu je da se dovozi smeće još iz Bjelovarsko-bilogorske županije te Virovitičko-podravske. Nas se o tome ništa nije pitalo. Župan Darko Koren od toga pere ruke, da to nije njegova odgovornost, a prije tri dana mu je Piškornica bio glavni predizborni projekt. Ovime će postati najveće odlagalište smeća u državi, uz Jakuševac. Nadam se da to neće krenuti u provedbu prije nego što budu parlamentarni izbori. Ako želimo da Piškornica bude ala Jakuševac, onda glasajmo za Darka Korena. Ako želimo čist i moderan kraj, alternativa je lijepa koalicija sa Slavkom Tucakovićem – istaknuo je Jakšić.

Ivan Pal, kandidat za predsjednika Gradskog vijeća tom je prilikom istaknuo da lijeva koalicija ima najviše članova u Gradskom vijeću te je pozvao sugrađane da svojim glasovanjem podrže Mišela Jakšića i Slavka Tucakovića.

– Vjerujem da ćemo dobiti povjerenje građana, nastaviti taj kontinuitet u Gradu, a da će Županija dobiti nova lica jer joj zaista treba osvježenje – kazao je Ivan Pal.

SLAVKO TUCAKOVIĆ O IZBORNIM REZULTATIMA

– Hvala biračima jer imamo najveći broj glasova u Županijskoj skupštini što je dokaz da su željni promjena. Ako do kraja žele promjenu, onda će nam to i pokazati podrškom 4.lipnja, da li žele brdovitu Podravinu s hrpom smeća, otrove, pravu ekološku katastrofu ili bolju budućnost za djecu i sve nas. Svaka promjena je, kao u sportu kad se mijenja trener, dobrodošla jer nosi nove ideje, nešto bolje i drugačije. Otvara se mogućnost razvoju i boljitku svih nas – istaknuo je Slavko Tucaković.

PORUKA KREŠIMIRA BELJAKA BIRAČIMA

– Došao sam poručiti biračima i simpatizerima HSS-a neka ne nasjedaju na kukavičja jaja koja nam neki podmeću. Naš kandidat je Mišel Jakšić u Koprivnici, Mario Rajn u Križevcima te Slavko Tucaković za župana Koprivničko-križevačke županije. Svi ostali se predstavljaju kao kandidati koji su bili ili imaju veze sa strankom, poručujem im da nemaju. U ovoj županiji i gradovima HDZ nikad nije vladao, a sada to pokušavaju tako da su upotrijebili drugo ime, neću ga spominjati. Pozivam sve da se ne daju prevariti i da glasaju za lijevu koaliciju i tako sačuvaju županiju i predivne gradove od napasti koja nam prijeti iz drugih stranaka – kazao je Krešimir Beljak.

Prije nego što je došao u Koprivnicu, Krešimir Beljak je bio i u Križevcima.

Ne propustite: