SEZONA POVRĆA Suradnja između Poljoprivredne zadruge Ludbreški kraj i Podravke se nastavlja

"Krastavce kornišone se svakako isplati proizvoditi i plasirati putem zadruge u Podravku", zaključili su iz Zadruge.

Foto: Grad Ludbreg

Već treću godinu Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj provodi otkup povrća za Podravku d.d. iz Koprivnice.

Kao i svake godine, prvi su došli na red krastavci kornišoni, a otkup još nije u punom jeku, s obzirom na to da je početak berbe kasnio zbog nepovoljnih vremenskih prilika. Unatoč tome, svaki drugi dan u sjedište zadruge pristiže sve više krastavaca kornišona koji se putem kalibratora sortiraju i isti tren voze u tvornicu Kalnik u Varaždin na preradu.

Ove godine se 20-ak obitelji odlučilo na proizvodnju ove vrste povrća čime bi se proizvedena količina prema procjenama trebala udvostručiti za razliku od prošle godine. Razlog tome sasvim sigurno je dobra dosadašnja suradnja proizvođača sa zadrugom ali i povećanje otkupne cijene samog proizvoda.

Proizvođači se nadaju i priželjkuju da otkupna cijena krastavaca kornišona poraste još ove godine, u tijeku sezone, što ne bi bilo prvi puta. Ako i ne poraste, u Zadruzi ističu da se berba nastavlja.

“Krastavce kornišone se svakako isplati proizvoditi i plasirati putem zadruge u Podravku”, zaključili su iz Zadruge.

Pripremaju se na to da će imati pune ruke posla s obzirom na to da sezona krastavaca još neće ni završiti, a već će započeti otkupi i paprike, patlidžana i ponajprije feferona, stoji na internetskim stranicama Grada Ludbrega.

Ne propustite: