SIGURNOST NA PRVOM MJESTU Koprivničko-križevačka županija i Županijska uprava za ceste osigurali reflektirajuće trokute za prvašiće

Ravnatelj županijskog ŽUC-a Dragutin Guzalić je kako se uvijek rado odazivaju ovoj akciji kojom se nabavom rekvizita pomaže većoj sigurnosti djece u prometu.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Uoči početka nove školske godine u koprivničko-križevačkoj Županijskoj upravi u srijedu je održan sastanak s ravnateljima svih osnovnih škola na području Koprivničko-križevačke županije. Tom prilikom uručeni su im sigurnosni trokuti za učenike prvih razreda, njih 1004, s ciljem da najmlađi školarci na putu do škole budu što sigurniji i uočljiviji u prometu.

Koprivničko-križevačka županija i Županijska uprave za ceste tradicionalno su osigurali reflektirajuće trokute, a kako je istaknuo zamjenik župana Ratimir Ljubić u obraćanju ravnateljima, projektom se nastoji doprinijeti još većoj sigurnosti učenika.

“Ovim projektom želimo naglasiti kako je sigurnost djece na prvom mjestu te uputiti poziv vozačima da budu na oprezu u blizini škola i pripaze na naše najmlađe školarce. Učenicima, učiteljima i roditeljima želimo uspješno savladavanje izazova te stjecanje novih znanja jer obrazovanje je temelj svakog uspješnog društva. Upravo zbog toga Koprivničko-križevačka županija nastavlja s kontinuiranim aktivnostima te investicijama čime želi osigurati razvoj i jednakost obrazovnog sustava”, kazao je zamjenik Ljubić.

Županija kao osnivač brine o 18 matičnih osnovnih škola i 43 područne škole te osam srednjih škola i učeničkom domu u Križevcima, odnosno o gotovo 7500 tisuća učenika.  U škole se neprestano ulaže, a u drugom dijelu 2019. godine u desetak osnovnih škola s područja županije realizirani su projekti redovnih održavanja objekata. U planu je i energetska obnove za četiri škole – Područnu školu Veliki Poganac, Osnovnu školu “prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski, Osnovnu školu Ferdinandovac i Osnovnu školu “Grigor Vitez“ sveti Ivan Žabno u vrijednosti preko 15 milijuna kuna.

“Nastavljamo i s programom sufinanciranja prijevoza učenika srednjih škola kojima je osnivač Županija te s osiguranjem besplatne školske prehrane za učenike u riziku od siromaštva kroz projekt Svi u školi, svi pri stolu, a osigurali smo i pomoćnike u nastavi kroz višegodišnji projekt Prilika za sve. Sve ovo pokazuje našu veliku brigu za učenike, roditelje, nastavnike i ravnatelje kojima zahvaljujem na suradnji te im u ime Koprivničko-križevačke županije želim uspješnu novu školsku godinu“, naglasio je zamjenik Ljubić.

Ravnatelj županijskog ŽUC-a Dragutin Guzalić je kako se uvijek rado odazivaju ovoj akciji kojom se nabavom rekvizita pomaže većoj sigurnosti djece u prometu.

“Ove godine smo uložili još više sredstava, a nadam se da ćemo prslucima doprinijeti da barem jedno dijete spasimo od ozljeda i da ga vozači uoče na vrijeme. Ako ovom akcijom uspijemo spasiti jedno dijete, ova akcija će biti uspješna“, istaknuo je Guzalić te dodao kako ŽUC kontinuirano ulaže u svjetlosnu led signalizaciju kod svih škola, a do sada je pokriveno 47 lokacija čime se nastoji upozoriti vozače da uspore.

U ime ravnatelja obratio se ravnatelj Osnovne škole Ferdinandovac Slavko Kenđelić koji je uputio zahvale Županiji i ŽUC-u na brizi na školarce, uz želje za uspješnim početkom nove školske godine, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite: