SJAJAN REZULTAT Ema Lovrak i Laura Zvonar iz Đurđevca osvojile prvo mjesto na Festivalu engleskog jezika

Učenice Ema Lovrak i Laura Zvonar sudjelovale su u Glazbenom izazovu (Music Challenge) u kojem su pokazale svoj glazbeni talent, kreativnost i poznavanje engleskoga jezika i zasluženo osvojile prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola.

Foto: Grad Đurđevac

Učenice osmog razreda iz Osnovne škole Grgura Karlovčana u Đurđevcu, Ema Lovrak i Laura Zvonar, ostvarile su sjajan rezultat na Festivalu engleskoga jezika “English All Around” koji se održao u Zagrebu – osvojile su prvo mjesto izvedbom vlastite pjesme “Fear of the Future”.

Privatna umjetnička gimnazija u Zagrebu osmislila je festival engleskoga jezika “English All Around – Celebrating passion for English”, a festival se održava od 2017. godine.

Svi učenici osnovnih i srednjih škola mogu sudjelovati u bilo kojem od ponuđenih izazova –  film, glazba, priča, drama, govorenje, izlaganje i sricanje, a tema Festivala mijenja se iz godine u godinu. Tema ovogodišnjeg festivala bila je “Budućnost” kroz koju su učenici, iz 52 osnovne i srednje škole iz cijele Hrvatske, trebali prikazati svoje viđenje svijeta u budućnosti.

Učenice Ema Lovrak i Laura Zvonar sudjelovale su u Glazbenom izazovu (Music Challenge) u kojem su pokazale svoj glazbeni talent, kreativnost i poznavanje engleskoga jezika i zasluženo osvojile prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola. Učenice su pred sucima izvele svoju pjesmu “Fear of the Future” za koju su same napisale glazbu, tekst i izradile video spot.

Suci na Festivalu stručnjaci su u svojim područjima rada, a mnogi od njih i izvorni govornici engleskoga jezika, što je neprocjenjiva vrijednost ovog Festivala. Suci su pohvalili su učenice za njihov rad i trud i dodatno osnažili njihovo samopouzdanje pri aktivnoj uporabi engleskoga jezika.

Na svečanosti zatvaranja koja se održala u Kinu Tuškanac, prikazan je video spot pobjedničke pjesme, a Ema i Laura nagrađene su prigodnim poklonima sponzora Festivala – Veleposlanstva Australije i Veleposlanstva SAD-a.

Sudjelovanjem na ovom Festivalu učenice su primijenile znanje iz različitih nastavnih predmeta, izrazile svoje mišljenje i pokazale svoju kreativnost kroz glazbenu i likovnu umjetnost pritom razvijajući vještine engleskoga jezika.

Izvor i foto: Grad Đurđevac

Ne propustite: