SJAJAN REZULTAT Tri srebra i jedna bronce iz Šamorina za HK Podravku

U ekipnom plasmanu Podravka se s osvojenih četiri medalje i u konkurenciji 23 kluba svrstala na odlično šesto mjesto.

Foto: HK Podravka

Proteklog vikenda šesteročlana ekipa Podravke predvođena trenerima Ivanom Lončarićem i Sašom Šprem boravila je u Slovačkoj, mjestu Šamorin gdje je održan tradicionalan Međunarodni memorijalni turnir Ladislav Fodor.

U konkurenciji preko 200 natjecatelja iz Češke, Slovačke, Mađarske, Italije, Ukrajine i Hrvatske, hrvači Podravke u Koprivnicu vratili su se s tri srebrne i jednom brončanom medaljom.

Srebrne medalje osvojili su Ivan Adžaga, Marko Špernjak i Ivan Čordaš. Marko je ostvario pobjedu i poraz u kategoriji do 57 kilograma, dok je Ivan ostvario pobjedu više u kategoriji do 62 kilograma. Ivan Adžaga svoju je medalju zaslužio u kategoriji do 68 kilograma, zabilježivši dvije pobjede i dva poraza.

S omjerom tri pobjede i jednim porazom, na postolju kategorije do 75 kilograma kao trećeplasirani završio je Josip Benko. On je u kategoriji zabilježio tri pobjede nad predstavnicima iz Slovačke dok je poražen od predstavnika iz Mađarske.

Najmlađi natjecatelji Podravke koji su nastupili u Slovačkoj ovog puta nisu došli do postolja. Tomas Kičinbači u kategoriji je do 40 kilograma zabilježio jedan poraz od predstavnika iz Ukrajine, a kako Ukrajinac nije ušao u finale njemu je onemogućeno daljnje natjecanje kroz repasaž.

Nikola Matan Golubović u kategoriji je do 30 kilograma zabilježio dva poraza, prvi od Slovaka, a drugi od Ukrajinca. S obzirom na povoljniji ždrijeb i s dva poraza Nikola je na kraju završio na petom mjestu.

U ekipnom plasmanu Podravka se s osvojenih četiri medalje i u konkurenciji 23 kluba svrstala na odlično šesto mjesto. Osim natjecateljskog djela hrvači Podravke u pratnji trenera obišli su i najzanimljivija mjesta prekrasne Bratislave koja je svega nekoliko kilometara udaljena od mjesta Šamorin u kojem se odvijalo natjecanje.

Ne propustite: