SJAJAN USPJEH Antonia Štefotić obranila naslov seniorske prvakinje Hrvatske

Pod vodstvom trenera Ivana Lončarića, Antonia je prikazala odlično hrvanje i zasluženo osvojila najsjajnije odličje.

Foto: HK Podravka

Protekle je subote u Vrbovcu održano Prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore i s tim natjecanjem završen je ovogodišnji ciklus pojedinačnih nastupa za sve dobne uzraste u slobodnom načinu hrvanja.

Hrvački klub Podravka od kraja rujna, do sredine listopada nastupio je na ukupno pet pojedinačnih Prvenstva Hrvatske i tom prilikom ostvario odlične rezultate.

Prvacima Hrvatske postalo je njih osmero, dok su druga mjesta osvojili njih troje, a četvero njih bili su treći u svojim kategorijama.

Zlatno odličje, odnosno novi naslov državnog prvaka osvojila je Antonia Štefotić nastupom u Vrbovcu u kategoriji do 53 kilograma. Pod vodstvom trenera Ivana Lončarića, Antonia je prikazala odlično hrvanje i zasluženo osvojila najsjajnije odličje.

Ovim je naslovom Antonia ujedno i obranila naslov državne prvakinje. Prošle godine to joj je pošlo za rukom u kategoriji do 55 kilograma. S obzirom na maniji broj prijavljenih natjecateljica u ostalim kategorijama, a sukladno odluci organizatora, nakon službenog djela natjecanja održane su i revijalne borbe, odnosno najbolje djevojke iz kategorije 53, 55, 57, 59 i 65 kilograma, njih šestero spojile su se u jednu težinsku kategoriju.

Bez obzira na dosta veliku razliku u kilogramima i ovdje je Antonia uz prikazano odlično hrvanje postigla vrhunski rezultat.

Pobijedila je dvije predstavnice iz Istarskog borca (55 kilograma) te predstavnicu iz Ludbrega tušem (59 kilograma), da bi u finalnoj borbi izgubila tehničkim tušem i to od 12 kilograma teže predstavnice iz Splita (65 kilograma).

Do kraja godine, hrvački Klub Podravka nastupit će na još nekoliko pozivnih Međunarodnih turnira u Slovačkoj, Mađarskoj i Češkoj, a s popisa kalendara HHS-a preostaju još kvalifikacije za Međunarodni Božićni turnir i Božićni turnir koji je na rasporedu sredinom prosinca.

Ne propustite: