SJAJAN USPJEH Evo koliko je radova Udruge ‘Peski-Art Đurđevac’ odabrano za 35. likovne susrete Hrvatskog sabora kulture

Otvorenje izložbe 35. likovnih susreta u Krapini je u subotu u 19 sati, a izložba je otvorena do 5. listopada.

Foto: Udruga Peski-Art Đurđevac

U programu 54. Dana kajkavske kulture u Krapini održat će se i izložba izabranih radova na natječaju Hrvatskog sabora kulture (HSK) za 35. likovne susrete HSK. Izložba će se održati u Galeriji Grada Krapine, Magistratska 25.

Udruga “Peski-Art Đurđevac” je na prošlogodišnjem natječaju proglašena najuspješnijom likovnom udrugom u Hrvatskoj, a i ove je godine ostvarila značajan uspjeh. Naime, među 108 likovih radova koji će biti izloženi u Krapini čak je 12 likovnih radova članova udruge “Peski-Art”.

Na natječaju su odabrani radovi Željka Bečaja, Ivane Hadžija, Mirka Horvata, Renate Kovačić, Mirka Markešića, Franje Mihočke, Zdravka Šabarića, Marijana Štimca, Pere Topljaka Petrine i Đure Zvonara koji su prošli preko Udruge, te još radovi članica Sanje Benko i Vesne Martinjak koje su se prijavile preko prijateljskih udruga KU “Sveti Martin” Dubrava i Likovne sekcije “Podravka 72” KUD-a “Podravka”.

Otvorenje izložbe 35. likovnih susreta u Krapini je u subotu u 19 sati, a izložba je otvorena do 5. listopada, kada će biti održani likovni susreti, podjela priznanja i pohvalnica, te zatvaranje izložbe.

Ne propustite: