SJAJAN USPJEH Iza Hrvačkog kluba Ludbreg još je jedan uspješan vikend

Ekipu je na natjecanju vodio trener Ignac Horvat, asistent je bio Leo Petrić, a podrška su bili Mladen Bačani i Ana Marija i Dubravko Besek

Foto: Hrvački klub Ludbreg

Prošlog vikenda se u Zagrebu odvijalo Prvenstvo Hrvatske u uzrastu starijih dječaka gdje je ludbreški hrvački tim imao predstavnika u kategoriji do 41 kilograma.

Iako je ulazno godište u ovom uzrastu, Florijan Varović je pokazao kvalitetno hrvanje i uspio je izboriti brončanu medalju. Srebrnoj medalji bio je blizu jer je protiv predstavnika Podravke, već poznatog rivala, vodio 6:2, ali nije uspio sačuvati prednost do kraja.

Sudac na ovom natjecanju bio je Krešo Horvat, a podrška uz strunjaču Florijanu bio je njegov brat Berislav.

U austrijskom Soedingu, blizu Graza, održavao se tradicionalni Memorijal “Ladislav Mlynek”, turnir za mlade hrvačice i hrvače u slobodnom stilu. Turnir je okupio hrvače iz Mađarske, Slovačke, Češke, Hrvatske i Austrije, a od Ludbrežana nastupile su Sandra i Marta Besek u ženskoj i Rene Dulikravić, Noa Čanaki i Ivan Bačani u muškoj konkurenciji.

Sandra Besek nastupila je u kategoriji više od njene prirodne i u prvoj borbi rezultatom 6:0 pobijedila Austrijanku. U iduće dvije borbe nije mogla fizički parirati protivnicama, iako je tehnički vrlo dobro odradila borbe. Jedna pobjeda i dva poraza bila su dovoljna i osigurala joj ukupno treće mjesto i brončanu medalju.

Marta Besek je tri borbe uvjerljivo pobijedila, a u borbi za prvo mjesto, tehnička pogreška kod rezultata 2:2 stajala ju je prvog mjesta – protivnica je znala iskoristiti priliku i tuširala Ludbrežanku. Izuzev spomenute pogreške, Marta je hrvala vrlo dobro i zaslužila srebrnu medalju.

Rene Dulikravić je dobro počeo i u prvoj borbi ekspresno tuširao protivnika. Sljedeće kolo donijelo je zahtjevnijeg protivnika, a unatoč tome Rene je dobro počeo, ali kod vodstva 5:3 koncentracija je popustila, a protivnik je to iskoristio i tuširao ludbreškog borca. Pobjeda u idućoj borbi donijela bi borbu za broncu da kod izvođenja jedne akcije nije doveo sebe u opasnu poziciju što je protivnik iskoristio i završio tušem. U konačnici se Rene plasirao na 6. mjesto.

Noa Čanaki bio je na korak do medalje, no nije uspio pobijediti u borbi za broncu i završio je na 4. mjestu, ali veseli što je počeo skupljati pobjede – to će mu sasvim sigurno biti dobar vjetar u leđa za još bolji rad i trud.

Ivan Bačani već konstantno fantastičan, prve dvije borbe uvjerljivo je pobijedio, a u finalu se namjerio na odličnog Slovaka. Izvanredna borba, gdje se vodstvo bilo malo na jednoj, malo na drugoj strani, a na kraju pobjeda ipak odlazi na protivnikovu stranu.

Srebrna medalja odličan je rezultat u ovoj konkurenciji, obzirom da je protivnik bio dvije godine stariji, što nije bilo u istom uzrastu ludbreškog hrvača (2008.-10.).

Ekipu je na natjecanju vodio trener Ignac Horvat, asistent je bio Leo Petrić, a podrška su bili Mladen Bačani i Ana Marija i Dubravko Besek.

Foto: Hrvački klub Ludbreg

Ne propustite: