SJAJAN USPJEH KUD Delovi predstavljao Koprivničko-križevačku županiju na 26. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina Hrvatskog sabora kulture

Sudjelovanje na Susretima s najboljim grupama iz cijele Hrvatske velika je čast i priznanje te nagrada za uložen trud i rad, ali i dodatan poticaj i motivacija za daljnji rad.

Foto: Hrvatski sabor kulture // Preuzeto s internetskih stranica Općine Novigrad Podravski

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture protekle je subote u Centru za kulturu u Čakovcu održan prvi dio 26. Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina Hrvatskog sabora kulture.

U kategoriji folklornih ansambala sudjelovalo je 450 sudionika iz 10 ansambala i skupina iz 10 hrvatskih županija te gostujuće grupe iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Pravo sudjelovanja na 26. susretu, ansambli i skupine, izborili su nastupom na županijskim smotrama. Prema jednoglasnoj odluci stručnog povjerenstava 21. Županijske smotre Koprivničko-križevačke županije u sastavu Krunoslav Šokac, Tomislav Habulin, mag.mus i Vesna Peršić Kovač, prof. etnologije, ove godine, ta čast pripala je KUD-u Delovi.

KUD Delovi prvi je puta predstavljao Koprivničko – križevačku županiju na ovim susretima i svojim nastupom oduševio članove Stručne komisije i publiku.

Susret je u cijelosti pratilo tročlano stručno povjerenstvo, u sastavu dr.sc. Stjepan Sremac, Petar Varga, prof. i Ivančica Ivkanec, muzejska savjetnica. Po njihovim ocjenama, sve grupe sudionici Susreta imali su zavidnu kvalitetu izvedbe te je izbor najboljih bio veoma teška zadaća.

Prvo mjesto pripalo je Varaždinskom folklornom ansamblu, drugu nagradu podijelili su KUD “Tena” iz Đakova i FA “Matija Gubec” iz Karlovca, dok je treća nagrada pripala KUD-u “Metković” iz Metkovića.

U programu su sudjelovali i HFD “Jadro” iz Solina, KUD “Belica” iz Belice, GKUD “Požega” iz Požege, društvo za očuvanje i promicanje tradicijske baštine “Etno Siscia” iz Siska, KUD “Nova zora” iz Donje Lomnice te KUD “Delovi” iz Delova.

Sudjelovanje na Susretima s najboljim grupama iz cijele Hrvatske velika je čast i priznanje te nagrada za uložen trud i rad, ali i dodatan poticaj i motivacija za daljnji rad.

Ne propustite: