SJAJAN USPJEH KUD Delovi predstavljat će Koprivničko-križevačku županiju na državnoj smotri koreografiranog folklora

Delovljanji su se predstavili koreografijom Hrvatskog Zagorja "Dišala je roža" koju potpisuje Zrinka Roksandić, a glazbenu obradu Damir Hranić.

Izvor fotografije: Općina Novigrad Podravski

Pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije u Sportskoj dvorani Osnove škole Đurđevac, za vikend je održana 21. Županijska smotra koreografiranog folklora. Organizator smotre bila je Županijska zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a domaćini smotre članovi KUD-a “Petar Preradović”, Đurđevac.

U programu je sudjelovalo 120 sudionika iz pet ansambala: Folklorni ansambl Koprivnica, KUD “Petar Preradović”, Đurđevac, KUD Križevci, KUD “Rudar” Glogovac i KUD Delovi.

Odlukom Selektora Hrvatskog sabora kulture u sastavu: Krunoslav Šokac, Tomislav Habulin, mag.mus i Vesna Peršić Kovač, prof. etnologije, Županiju će 19. listopada na 26 . Susretu hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu predstavljati KUD Delovi.

Delovljanji su se predstavili koreografijom Hrvatskog Zagorja “Dišala je roža” koju potpisuje Zrinka Roksandić, a glazbenu obradu Damir Hranić.

Predsjednica KUD-a Delovi, Štefica Plantić veoma je sretna i ponosna što je jedno ovako malo društvo iz tako malog mjesta odabrano da predstavlja Županiju na državnoj razini na kojoj sudjeluju najbolji ansambli iz cijele Hrvatske. Ovaj uspjeh poticaj je i motivacija za još bolji i kvalitetniji rad svim članovima KUD-a.

Ne propustite: