SJAJAN USPJEH Marta Kunštić je u timu za Olimpijadu iz astronomije i astrofizike

Na pitanje zamjenice gradonačelnika Ksenije Ostriž, o tome što im nedostaje u gradu Marta je odgovorila: "Bilo bi dobro da imamo u Koprivnici centre izvrsnosti, kako bi se više učenika zainteresiralo za dodatno usvajanje znanja iz određenih područja jer na neki način nisu dovoljno upoznati ni motivirani za ovako nešto".

Foto: Grad Koprivnica

Za učenicu 2. d razreda prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije “Fran Galović” Martu Kunštić i njezinog profesora Danijela Kolarića danas, u srijedu, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić priredio je prijem.

Marta je nakon kvalifikacija izborila ulazak u olimpijski tim za predstojeću Olimpijadu iz astronomije i astrofizike.

“Prije svega želio bih se zahvaliti Martinom mentoru profesoru Kolariću, koji je također vrlo bitan faktor u postizanju vrhunskih rezultata koji prenosi znanje svojim zainteresiranim učenicima, ovoga puta prvenstveno Marti. Skidam kapu do poda za sve rezultate koje si do sada postigla, a znamo da ćeš nas razveseliti i s novim koje ćeš ostvariti u vremenu koje je pred tobom. S rezultatima koje postižeš sa svojim kolegama i prijateljima, gdje prenosite ime svoje škole i našega grada diljem zemlje i svijeta, nama dajete za cilj razvijanje nekih novih programa poticanja, da vam otvorimo prostor da imate još veći motiv i želju da se i dalje dokazujete svojim znanjem, ali da i jednog dana s vremenom nastavite širiti znanje u našem gradu. Uz sve dobre želje što se tiče natjecanja, Marta, želim ti i svako dobro povodom današnjeg rođendana”, izjavio je gradonačelnik Jakšić.

Na pitanje gradonačelnika što bi željela studirati, Marta je odgovorila da ju trenutno zanima studiranje fizike u Hrvatskoj ili astrofizike u Engleskoj, nešto vezano uz prirodne znanosti.

Na pitanje zamjenice gradonačelnika Ksenije Ostriž, o tome što im nedostaje u gradu Marta je odgovorila: “Bilo bi dobro da imamo u Koprivnici centre izvrsnosti, kako bi se više učenika zainteresiralo za dodatno usvajanje znanja iz određenih područja jer na neki način nisu dovoljno upoznati ni motivirani za ovako nešto”.

Također je napomenula da ona i njezini prijatelji znaju kako Grad Koprivnica cijeni njihov trud, što se vidi po nagrađivanju izvrsnosti u svim natjecanjima. Većina gradova u Hrvatskoj ne nagrađuju prva tri mjesta na državnim natjecanjima, a kamoli na županijskim.

Uz gradonačelnika i zamjenicu, na prijemu su bili i pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Ne propustite: