SJAJAN USPJEH Podravkin hrvač Josip Benko osvojio broncu na jakom turniru u Mađarskoj

Nastupio je u kategoriji do 68 kilograma. Turnir je ujedno bio i kvalifikacijski turnir klubovima iz Mađarske za odabir hrvača u reprezentaciju (U-15), a spremnost natjecatelja bila je na zavidnom nivou.

Foto: Hrvački klub Podravka

Hrvač Podravke, Josip Benko, u nedjelju je sudjelovao na turniru u hrvanju grčko-rimskim načinom u kategoriji starijih dječaka (2004.-2005.) u pratnji trenera Miroslava
Mihalca. Natjecanje je održano u mađarskom gradu Kapošvaru.

Zbog vrlo dobre suradnje s hrvačkim klubovima iz Szigetvara i Kapošvara, koji su ujedno bili i organizatori ovog natjecanja, te zbog zapaženih i iznimno dobrih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni, nastup i poziv za ovaj turnir dobio je i hrvač Podravke Josip Benko, koji je nastupio u kategoriji do 68 kilograma. Turnir je ujedno bio i kvalifikacijski turnir klubovima iz Mađarske za odabir hrvača u reprezentaciju (U-15), a spremnost natjecatelja bila je na zavidnom nivou.

U prvom kolu razlikom bodova većom od 8 tehničkih bodova Josip je pobijedio hrvača iz Doroga, Kiss I. Sljedeća borba bila je protiv aktualnog prvaka Mađarske, hrvača iz Keretvarosa, Kis K., od kojeg je izgubio. Unatoč velikoj bodovnoj prednosti na samom početku borbe od 7:0, Josip je na početku druge runde pokazao spremnost i s
nekoliko zahvata uspio smanjiti prednost na 8:6.

Pri samom kraju druge runde, ušao je u zahvat za 4 boda, te ga bacio na sebe kojom prilikom je Kis K. kontrolirano uspio napraviti kontrazahvat i tuširat.

U borbi za treće mjesto Josip je također bio vrlo aktivan, za samo jednu minutu borbe pobijedio je hrvača iz Ferencvarosa, Kudelasz H., s rezultatom 15:6.

Uz dvije je pobjede i jednim porazom u svojoj kategoriji Josip osvojio brončanu medalju.

Ne propustite: