SJAJAN USPJEH Učenik Luka Rogoz dio je tima koji će predstavljati Hrvatsku na natjecanju iz geografije u Hong Kongu

Naime, da bi se učenik plasirao u olimpijski tim, osim rada i talenta, morao je imati i kontinuitet u natjecanjima iz geografije na razini države, a na razgovoru za odabir pokazati i odlično znanje iz engleskog jezika.

Izvor fotografije: Grad Đurđevac

U Trogiru je održano 26. državno natjecanju iz geografije, a učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac pokazali su izvrsno znanje.

Da učenici ipak vole učiti govore uspjesi na raznim natjecanjima.

Luka Rogoz osvojio je treće mjesto u kategoriji drugih razreda i Antonija Milinković, deseto mjesto u kategoriji četvrtih razreda. Natjecanje se sastojalo od pismenog ispita i praktičnog dijela, u kojem su se posebno istaknuli. Učenike je pripremala profesorica Mihaela Lončar.

Učenik 2. a razreda, Luka Rogoz, prošlogodišnji državni prvak iz geografije, i dobitnik Oscara znanja, ostvario je ove godine odlične rezultate iz nekoliko predmeta i plasirao se na državna natjecanja iz tri predmeta – informatike, matematike i geografije.

U matematici je na sedmome mjestu u državi, u informatici šesti, dok je iz geografije ostvario treće mjesto. U informatici se natjecao s najboljim natjecateljima u Hrvatskoj koji su mahom učenici trećih i četvrtih razreda pa je uspjeh tim veći.

Natjecanje iz geografije, gdje je Luka ostvario iznimne rezultate, sastojalo se je od ispita i praktičnog dijela te je, unatoč jakoj konkurenciji, ipak stao na postolje.

Nakon natjecanja i proglašenja rezultata, Državno povjerenstvo je pozvalo petero učenika na intervju za Geografski olimpijski tim 2019. Luka je i tu uspio dokazati svoje sposobnosti i znanja i plasirao se u tim koji će predstavljati boje Hrvatske ove godine u Hong Kongu.

Naime, da bi se učenik plasirao u olimpijski tim, osim rada i talenta, morao je imati i kontinuitet u natjecanjima iz geografije na razini države, a na razgovoru za odabir pokazati i odlično znanje iz engleskog jezika.

Ovog mladog, talentiranog i vrijednog učenika, na putu do geografske olimpijade pratili su njegovi dosadašnji mentori: nastavnica geografije iz osnovne škole Marica Vinković, te nastavnici geografije iz gimnazije Josip Horvat i Mihaela Lončar, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: