SJAJNA VIJEST Koprivnički film proglašen najboljim međunarodnim kratkometražnim filmom u New Yorku

Film je režirala i producirala Karla Lulić, a koproducenti su Ivan Maloča i Gary Delépine. Film je nastao u produkciji Dobrog filma iz Koprivnice, u koprodukciji Interfilma (Hrvatska) i Whistle productions (Francuska).

Kratkometražni igrani film, komedija, u koprivničkoj produkciji “U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga” proglašen je najboljim međunarodnim kratkometražnim filmom u New Yorku, na 7. izdanju Chain NYC film festivala, održanim od 9. do 18. kolovoza na Manhattanu, nekoliko blokova od centralnog Times Squarea, istaknuli su iz koprivničke gradske uprave.

Festival prikazuje najbolja recentna ostvarenja u nezavisnom filmu, s naglaskom na osobne priče i originalne ideje, te bilježi velik uspjeh kod publike iz godine u godinu, a jedan od ciljeva festivala je upravo stvoriti dijalog između filmaša i njihove publike.

“U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga” je priča o svećeniku Petru, predanom svome pozivu u selu kršćanskih fanatika. Jedne nedjelje nakon mise Petar poželi sladoled. Međutim, tome se protive slastičar i stanovnici sela, koji žele očuvati krepost svoga svećenika. On će pak učiniti sve za taj jednostavan užitak.

Glavnu ulogu tumači briljantan Goran Navojec, uz Helenu Minić Matanić, Igora Gala, Vedrana Živolića, a pojavljuju se i Prlja i Mrle iz riječke grupe Let 3.

Film je režirala i producirala Karla Lulić, a koproducenti su Ivan Maloča i Gary Delépine.

Film je nastao u produkciji Dobrog filma iz Koprivnice, u koprodukciji Interfilma (Hrvatska) i Whistle productions (Francuska). Prodajni zastupnik je Mailuki films iz Španjolske.

 

Ne propustite: