SJAJNA VIJEST Podravsko-prigorskim učenicima osigurani obroci svježeg voća, povrća i mliječnih proizvoda

Obroke svježeg voća i povrća dobit će tako 4148 učenika svih 18 županijskih osnovnih škola, kao i 4166 učenika osam srednjih škola i učeničkog doma u Križevcima. Za 1825 školaraca u 16 osnovnih škola osigurani su, pak, obroci mlijeka i mliječnih proizvoda. Za projekt Školske sheme Koprivničko-križevačkoj županiji osigurano je više od 400.000 kuna.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Sjajna vijest. Koprivničko-križevačkoj županiji odobreno je više od 400.000 kuna za Školsku shemu. Projekt je to kojim se, preko javnog poziva Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Ministarstva poljoprivrede, školarcima osiguravaju besplatni obroci svježeg voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda.

Obroke svježeg voća i povrća dobit će tako 4148 učenika svih 18 županijskih osnovnih škola, kao i 4166 učenika osam srednjih škola i učeničkog doma u Križevcima.

Za 1825 školaraca u 16 osnovnih škola osigurani su, pak, obroci mlijeka i mliječnih proizvoda.

Projekt započinje s provedbom iduće školske godine, a Školska shema objedinjava dosadašnju Shemu školskog voća i povrća te Program mlijeka u školama.

Na razini cijele Hrvatske osigurano je 23 milijuna kuna, a svaka će škola odabrati lokalnog dobavljača koji će najmanje jednom tjedno isporučivati voće i povrće (100-150 grama po djetetu tjedno) te mlijeko, jogurt, vrhnje i slično (0,15-0,25 litara po djetetu tjedno).

“Cilj projekta je povećati unos svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanje svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece”, ističu iz Koprivničko-križevačke županije.

Za financiranje provedbe Školske sheme Europska komisija dodijelila je Hrvatskoj 1,720.946 eura za voće i povrće te 800.354 eura za mlijeko i mliječne proizvode.

Ne propustite: