SJAJNA VIJEST ZA ĐURĐEVAC Kreće se u projekt izgradnje teniskog kluba i terena, odobreno 420.000 kuna

Ovaj projekt nastavak je projekta uređenja Športsko-rekreacijskog centra Vlado Leščan – Duspe.

Foto: Grad Đurđevac

Za đurđevačke tenisače stižu lijepe vijesti.

Središnji državni ured za sport odobrio je 420.000 kuna za financiranje projekta izgradnje objekta teniskog kluba i dva dodatna teniska terena, a koji je Grad Đurđevac prijavio na raspisani natječaj.

Ovaj projekt nastavak je projekta uređenja Športsko-rekreacijskog centra Vlado Leščan – Duspe.

Radi se o još jednom projektu koji će doprinijeti razvoju sportske infrastrukture ukupne vrijednosti od milijun kuna, a njime će se izgraditi dva nova teniska terena, koja će imati akrilnu oblogu.

Osim terena, predviđena je i izgradnja zgrade koja se sastoji od prostorija kluba, dvije svlačionice s kupaonicama i dva spremišta za opremu. Osim toga, objekt bi imao i nenatkrivenu terasu površine 30 m2 koja bi ujedno i služila kao tribina s koje bi navijači mogli bodriti svoje tenisače.

Postojeća teniska infrastruktura nastala je suradnjom brojnih sponzora, volontera i brojnih zaljubljenika i članova okupljenih oko Teniskog kluba Đurđevac.

Tenis je u Đurđevcu prisutan još od 1928. godine, a prvi teniski klub u Đurđevcu osnovan je 1983. godine, kada se krenulo i s izgradnjom teniskih terena.

Danas je u Teniski klub Đurđevac i njegove aktivnosti uključeno 60 djece u školi tenisa (školska djeca) i igraonici tenisa (vrtićka djeca) te 40 članova rekreativaca.

Teniski klub Đurđevac ima sve veći broj natjecatelja, sudjeluje na turnirima, ali i postiže dobre rezultate.

Provedbom projekta Đurđevac će osigurati tenisku infrastrukturu i dodati još jednu stavku u svoju ponudu sportske turističke destinacije, a završetak projekta očekuje se u prosincu ove godine, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Ne propustite: