SJAJNE NOVOSTI U Đurđevcu je odsad moguće i rehabilitacijsko jahanje

Članovi Konjičkog kluba Đurđevački graničari Petra Markuš, studentica medicine i predsjednik kluba Luka Karlovčan uspješno su završili dvomjesečnu edukaciju za stjecanje zanimanja Instruktor aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom.

Ilustracija // Foto: Grad Đurđevac

Lijepe vijesti stižu iz Đruđevca – članovi Konjičkog kluba Đurđevački graničari Petra Markuš, studentica medicine i predsjednik kluba Luka Karlovčan uspješno su završili dvomjesečnu edukaciju za stjecanje zanimanja Instruktor aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom.

Edukacija se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela gdje su se polaznici mogli upoznati s cjelokupnom problematikom osoba s invaliditetom te upoznati koristi i prednosti liječenja takvih osoba pomoću terapije konjima.

U sklopu programa polaznici su naučili koristiti primjerenu terminologiju iz područja intervencija pomoću konja, uključivati djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u aktivnosti pomoću konja s obzirom na indikacije i kontraindikacije te provoditi aktivnosti pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Posebno su se zahvalili Gradu Đurđevcu i Zajednici sportskih udruga Grada Đurđevca na sufinanciranju ove edukacije i pruženoj prilici čime je uvelike proširen spektar djelatnosti kluba koji će zasigurno koristiti u daljnjem razvoju i promociji kluba i Grada te će svima služiti na obostranu korist.

Na temelju zamolbe i dugogodišnje želje članova Konjičkog kluba Đurđevačkih graničara Grad Đurđevac je izgradio i manjež čime se osigurao prostor za školu jahanja i rehabilitacijskog jahanja.

Konjički kluba svake godine uspješno organizira utrku u daljinskom jahanju koja je i ove godine bila iznimno posjećena. Također klub aktivno provodi školu jahanja koja je prethodne godine upisala 20-ak polaznika.

Članovi kluba svake godine sudjeluju u uprizorenju Legende o Picokima, ali i sudjeluju u brojnim manifestacijama koje organiziraju druge udruge.

Klub ima za cilj intenzivirati turističku ponudu baziranu na jahanju i vožnju fijakerom, provoditi školu jahanja u novo osiguranim prostorima s adekvatnim uvjetima za rad, povećati broj klupskih natjecatelja u sportskom segmentu, te brojne druge aktivnosti kluba i ostalih prijateljskih udruga u čemu će im manjež zasigurno pomoći.

Rad kluba je pohvalio gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i istaknuo kako će upravo zahvaljujući zajedničkoj suradnji Kluba, Grada, Turističke zajednice i Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca, grad obogatiti svoju ponudu za turistički sadržaj i rehabilitacijsko jahanje koje će pomoći djeci i osobama s teškoćama u razvoju, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: