SJAJNE VIJESTI U domovima zdravlja u Varaždinu, Ludbregu i Lepoglavi osobe s invaliditetom imat će lakši pristup

Na području Varaždinske županije u evidenciji postoji više od 18 tisuća osoba s invaliditetom i otežanim kretanjem.

Sjajne vijesti dolaze za osobe s invaliditetom s područja Varaždina, Ludbrega i Lepoglave.

U Domu zdravlja u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu već su u tijeku radovi – ugrađuje se dizalo, a u domovima zdravlja u Lepoglavi i u Ludbregu ugrađuju se podizne platforme i pristupne rampe za osobe s invaliditetom.

Nakon toga započinju radovi i na Vinici, Novom Marofu, Ivancu i u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu. Radovi se izvode zahvaljujući EU projektu “Poboljšanje primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji”.

Radove u Domu zdravlja u Varaždinu i Lepoglavi obišli su zamjenici župana Varaždinske županije Robert Vugrin i Tomislav Paljak, kao i ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije, Renato Podbojec i Velimir Sekol, predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Varaždinske županije.

Zamjenik župana Robert Vugrin izrazio je zadovoljstvo radovima u tijeku.

“Ovaj cijeli projekt vrijedan je ukupno 12,8 milijuna kuna, od čega je preko 4 milijuna kuna predviđeno za infrastrukturne radove u 7 domova zdravlja, a cilj je osigurati bolju pristupačnost za osobe s invaliditetom, što ćemo ugradnjom dizala i podiznih platformi, te izgradnjom i sanacijom pristupnih rampi sigurno postići”, istaknuo je.

Također naglašava da na području Varaždinske županije u evidenciji postoji više od 18 tisuća osoba s invaliditetom i otežanim kretanjem.

“Završetak ovih započetih radova očekujemo već u svibnju, dok bi ostali radovi trebali biti završeni najkasnije do završetka ove godine”, izjavio je zamjenik župana Vugrin.

Foto: Varaždinska županija

 

Ne propustite: