SJAJNE VIJESTI ZA LJUBITELJE TENISA Borba Čilića i Federera ipak će se moći pratiti na HRT-u

Još se ne zna točno koliko je HRT platio, iako su u ranijem priopćenju spominjali iznos od 2,2 milijuna kuna, što su označili preskupim.

Foto: Marin Čilić Facebook
Foto: Marin Čilić Facebook

Unatoč prvim vijestima kako HRT neće prenositi finalni meč Australian Opena koji je još u četvrtak izborio Marin Čilić, najnovije informacije govore potpuno suprotno.

Sportske novosti pišu kako je HRT ipak osigurao prava prijenosa te će gledatelji sutra, u nedjelju, od 9.30 sati po našem vremenu moći pratiti dvoboju između Čilića i Federera.

Još se ne zna točno koliko je HRT platio, iako su u ranijem priopćenju spominjali iznos od 2,2 milijuna kuna, što su označili preskupim.

Sportske novosti također prenose i zajedničko priopćenje HRT-a i Eurosporta, koji je trebao prenositi meč u slučaju na odustajanje HRT-a.

“Zadovoljni smo jer smo postigli dogovor s Eurosportom, koji je pokazao fleksibilnost i otvorenost u pregovorima te ostvarenju dogovora u interesu hrvatske javnosti. Zajednički nam je cilj da svi gledatelji u Hrvatskoj imaju priliku pratiti naše sportaše u postizanju vrhunskih svjetskih uspjeha. Iz tog razloga Eurosport je  ustupio HRT-u prava za prijenos muškog finala Australian Opena po prihvatljivoj cijeni i tako osigurao da ove nedjelje cijela Hrvatska može uživati u vrhunskom tenisu i navijati za Marina Čilića.

Naš prioritet je omogućiti hrvatskoj javnosti praćenje lokalnih sportaša u postizanju vrhunskih uspjeha na svjetskoj razini. Iz tog razloga je Eurosport odlučio ustupiti prava za prijenos muškog finala Australian Opena Hrvatskoj radioteleviziji te time omogućio da cijela Hrvatska ove nedjelje
može uživati u vrhunskom tenisu i navijati za Marina Čilića. Izuzetno nam je drago da smo uspjeli postići dogovor s HRT-om na obostrano zadovoljstvo, a sve u interesu hrvatske javnosti.”

Ne propustite: