SJAJNI NA JAKOM TURNIRU Hrvači Podravke osvojili su srebro i tri bronce

U konkurenciji 162 hrvača iz 30 klubova i 9 zemalja, Podravka se predstavila sa sedam hrvača pod vodstvom trenera Saše Šprema i Vedrana Blažekovića.

Foto: HK Podravka

Sesvetski Kreljevec i istoimeni hrvački Klub u subotu je bio domaćin i organizator
7. Međunarodnog hrvačkog turnira “Sesvetski Kraljevec OPEN 2019.” za uzraste mlađih
i starijih dječaka u hrvanju grčko-rimskim načinom.

U konkurenciji 162 hrvača iz 30 klubova i 9 zemalja, Podravka se predstavila sa sedam hrvača pod vodstvom trenera Saše Šprema i Vedrana Blažekovića.

Ivan Benko je u uzrastu mlađih dječaka (2006.- 2008.), u kategoriji do 40 kilograma osvojio srebrno odličje. Natjecanje je započeo s tri uvjerljive pobjede, stigao do finala, a finalu ga je dočekao vrlo dobar predstavnik iz Rumunjske od kojeg je izgubio tehničkom superiornošću.

U istoj dobnoj skupini, Marko Špernjak u kategoriji je do 54 kilograma zabilježio tri pobjede i dva poraza koji su mu na kraju donijeli treće mjesto i brončanu medalju.

Do medalje u ovom uzrastu nisu uspjeli doći Filip Šprem u kategoriji do 49 kilograma i Viktor Srpak u kategoriji do 44 kilograma. Srpak je zabilježio dvije pobjede i dva poraza kao i Šprem, pa im je omjer pobjeda i poraza bio dovoljan tek za peto mjesto u kategorijama.

U uzrastu mlađih dječaka početnika rođenih 2009. i 2010. godine, Podravka je imala tri hrvača predstavnika rođena 2010. godine.

Tomas Kičinbači s tri je pobjede i jednim porazom osvojio treće mjesto u kategoriji do 33 kilograma, a treći bio je i Ali Ustundag u kategoriji do 36 kilograma s istim omjerom pobjeda i poraza.

Josip Petak, jednu je borbu pobijedio, a dvije izgubio u kategoriji do 33 kilograma, i to mu je na kraju donijelo peto mjesto.

S obzirom na to da je za njih ovo prvo međunarodno natjecanje na koje su išli kao ulazno godište, rezultati su zadovoljavajući.

Ne propustite: