SJEĆANJE Novo spomen obilježje iza novigradske crkve za Davida Piskora

David Piskor prvi je poginuli hrvatsku branitelj u Domovinskom ratu iz Novigrada Podravskog i jedini hrvatski branitelj iz Domovinskog rata koji je uslijed ratnih djelovanja poginuo na tlu Podravine. Piskor je poginuo u raketiranje koprivničke vojarne.

Novo spomen obilježje za Davida Piskora u Novigradu Podravskom // Foto: Općina Novigrad Podravski

U parku iza novigradske crkve Rastanka svetih apostola postavljeno je u petak spomen obilježje Davidu Piskoru, prvom poginulom hrvatskom branitelju u Domovinskom ratu iz Novigrada Podravskog i jedinom hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata koji je uslijed ratnih djelovanja poginuo na tlu Podravine.

Podsjetimo, Piskor je poginuo u raketiranje koprivničke vojarne.

“Dosadašnja spomen ploča Piskoru koja je bila nekoliko centimetara podignuta od nivoa terena pa samim time i nevidljiva je maknuta, a postavljen je volumen s dva lica, koji se sastoji od dvije granitne ploče, stilizirana dva lista, odnosno dvije latice, smještene unutar postojećeg cvjetnjaka. Dok vrijeme dozvoli na dvije suprotne strane cvjetnjaka postavit će se dva reflektora koji će odozdol osvjetljavati granitne ploče”, istaknuo je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek.

Ne propustite: