SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Razmatra se alternativna lokacija državnog arhiva u Križevcima

Predsjednik Gradskog vijeća napomenuo je kako je prošlog tjedna primio zahtjev za sjednicom na ovu temu te je odmah drugi dan po primitku zahtjeva sazvao sjednicu za ovaj petak.

Foto: krizevci.hr

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović održao je danas konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na 9. sjednicu Gradskog vijeća.

Naime, ovaj petak, 11. svibnja održat će se sjednica Gradskog vijeća koja je sazvana na inicijativu 30 posto vijećnika, a na temu državnog arhiva u Križevcima.

Predsjednik Gradskog vijeća napomenuo je kako je prošlog tjedna primio zahtjev za sjednicom na ovu temu te je odmah drugi dan po primitku zahtjeva sazvao sjednicu za ovaj petak. Upozorio je i na Poslovnik o radu Gradskog vijeća prema kojem predsjednik Gradskog vijeća saziva sjednicu te se pri tome ne mora konzultirati s ostalim članovima Gradskog vijeća oko termina sjednice.

Naglasio je i kako je politička komunikacija korektna te dodao.

– Imamo trenutno još tema i još odluka spremnih za Gradsko vijeće, ali nisu stavljene u dnevni red kako tema državnog arhiva ne bi pala u neki drugi plan ili se izgubila u raspravi oko drugih tema. To pokazuje da se ovoj temi daje na važnosti i da će u petak biti u fokusu.

Dodao je kako se u suradnji s gradonačelnikom Marijom Rajnom razmatra alternativna lokacija arhiva umjesto prostora Kina.

– Zadnji dana vodimo intenzivne razgovore oko alternativnih lokacija i drugih objekata za smještaj državnog arhiva, ali o tome ćemo u petak, na sjednici Gradskog vijeća koja je sazvana samo za tu temu.

Zaključno je pozvao na konstruktivni razgovor i zajedničku suradnju svih članova Gradskog vijeća.

Izvor: Grad Križevci

Ne propustite: