SLATKA I ZDRAVA MANIFESTACIJA Evo kada se održavaju Dani voća u Đurđevcu

Ovogodišnja, 21. po redu manifestacija Dani voća održat će se 11. i 12. listopada u Đurđevcu.

Dani voća su središnja manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina te promicanju vrijednosti razvoja domaće proizvodnje. Uz velik izbor raznih voćnih kultura i sorti te tradicionalnu promotivno-prodajnu izložbu posjetitelje i ove godine očekuje i bogat kulturno-umjetnički program te izbor najljepše uređenih izlagačkih prostora.

Prvog dana manifestacije, u petak, 11. listopada u utvrdi Stari grad, održat će se stručna predavanja vezana uz teme koje se tiču proizvodnje voća, prerade i zakonodavstva.

Drugi dan manifestacija održat će se na Trgu sv. Jurja, a tada nas očekuje izložbeni i prodajni dio. Na trgu će biti oko 50 izlagača, a na ovogodišnjim Danima voća predstavit će se i domaći proizvođači pod zajedničkim nazivom Podravinoteka.

Grad Đurđevac je s provedbom ovog projekta krenuo 2016. godine, a njime se želi potaknuti lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se aktivnije promoviraju. Za dodjelu oznake Kvaliteta Podravine proizvođači će se moći prijaviti i na Danima voća gdje će svima biti podijeljeni obrasci i prezentirana Podravinoteka.

Ove godine će se po prvi puta nakon održanog stručnog dijela održati i degustacija i ocjenjivanje pekmeza, džemova, octa i ostalih voćnih prerađevina.

U kulturno-umjetničkom programu nastupit će Udruga matice umirovljenika grada Đurđevca, Dječji vrtić Maslačak, KUD Petar Preradović, ŽSV Đurđevčice, ŽSV Katarene i Udruga mažoretkinja grada Đurđevca.

Već tradicionalno i ove godine tiskat će se i katalog Dana voća u kojem će se predstaviti proizvođači voća s područja Koprivničko-križevačke županije, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: