SLAVEN U MAKSIMIRU Kapetan Purić: Neće biti dobro ako ćemo se braniti 90 minuta

Dinamo je prigoda za pokazivanje svega odrađenog u pripremama, ali i pokazivanje individualne i kolektivne kvalitete. Svjesni smo zahtjevnosti zadatka, kvalitete i ambicioznosti Dinama. No, mi u prvi plan stavljamo sebe, želja nam je odigrati dobru utakmicu i da budemo rezultatski pozitivni - kazao je trener Farmaceuta Željko Kopić.

Tehnički direktor Slavena Belupa Robert Kerovec, trener Željko Kopić i kapetan Vedran Purić // Foto: Zvonimir Markač
Tehnički direktor Slavena Belupa Robert Kerovec, trener Željko Kopić i kapetan Vedran Purić // Foto: Zvonimir Markač

Nogometaši Slavena Belupa na otvaranju drugog dijela Prve HNL gostuju kod trenutačno drugoplasirane momčadi prvenstva, Dinama u Maksimiru. Utakmica se igra sutra, u subotu, s početkom u 17 sati uz izravan televizijski prijenos na MAX TV-u Areni 3.

Ujesen su Farmaceuti u Zagrebu s Modrima odigrali 1:1, dok su kod kuće poraženi s minimalnim rezultatom. Ipak, dobar ishod utakmice u Maksimiru daje optimizam koprivničkim nogometašima da ponovno nešto ondje dobroga naprave.

– Svih 11 koji istrčimo moramo dati maksimum na terenu. Moramo se nametnuti posjedom jer ako ćemo se braniti 90 minuta, neće biti dobro. Dinamo? U pripremnim utakmicama igrali su u izmijenjenom sastavu, ali tko god će od njih biti u prvoj postavi bit će jaki jer Dinamo ima veliku širinu i kvalitetu. Ipak, nadam se da možemo iskoristiti nespremnost nekih njihovih igrača – rekao je kapetan Slavena Belupa Vedran Purić, koji je otkrio i očekivanja svoje svlačionice u nastavku prvenstva.

– Učinit ćemo sve da uhvatimo prvu četvorku (četvrtoplasirani Hajduk bježi 10 bodova, op.a.), a ako ne uspijemo, nadamo se da ćemo zadržati barem petu poziciju. Što se igračkih promjena u našoj momčadi tiče, mislim da u proljetnom dijelu nećemo biti ni puno slabiji niti puno jači – kazao je on.

Trener koprivničkog prvoligaša Željko Kopić protiv Dinama ne može računati na nespremnog veznjaka Pokrivača i ozlijeđenog napadača Bouadlu.

– Dinamo je prigoda za pokazivanje svega odrađenog u pripremama, ali i pokazivanje individualne i kolektivne kvalitete. Svjesni smo zahtjevnosti zadatka, kvalitete i ambicioznosti Dinama. No, mi u prvi plan stavljamo sebe, želja nam je odigrati dobru utakmicu i da budemo rezultatski pozitivni – kazao je Kopić.

Trener Slavena Belupa pratio je Dinamo u pripremnim utakmicama, ali ni on nije siguran s kojim će sastavom istrčati Modri na Maksimir.

– Oni imaju dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu nadomjestiti one kojih nema, pogotovo u HNL-u – kazao je koprivnički strateg.

Prema informacijama koje dolaze iz Dinama, upitan je nastup Sammira, a neće najvjerojatnije igrati, među ostalim, ni Machado, Benković i Soudani. Ipak, Modre zanima samo pobjeda jer je njihov cilj dostići Rijeku u nastavku prvenstva, a ona im sada bježi nemalih šest bodova.

Ne propustite: