Slavenov reprezentativac Svržnjak: Čast je biti kapetan kluba

Donedavni vođa Slavenovih pionira, sada član kadeta, ali i Hrvatske reprezentacije, na svome se strelovitom usponu posebno zahvaljuje jednom treneru.

Treneri seniorske momčadi Slavena Belupa u svojim su se mandatima uvijek uzdali u domaće igrače. Gotovo doživotno članstvo u klubu imaju Purić i Gregurina, a prošle sezone su kadar pomladili Arap, Međimorec i Martinaga. Zato smo ovaj put zavirili u svlačionicu mlađih Slavenovih uzrasta i razgovarali s hrvatskim reprezentativcem, Ivijanom Svržnjakom.

15-godišnji Ivijan prošle je sezone predvodio pionirsku momčad Slavena do finala Hrvatskoga kupa gdje su, kao i seniorska momčad, u finalu izgubili od Dinama. Zbog zalaganja i silnog talenta kojeg ovaj mladić posjeduje, Slavenovi treneri odlučili su da je Ivijan spreman za višu razinu igre i promovirali ga u iskusniju momčad.

– Jako sam zadovoljan, svakom igraču je čast postati kapetanom svoje ekipe, osobito u matičnom klubu. Trenutno igram za godinu dana starije, u 1. HNL za kadete. To je solidna momčad i mislim da možemo postići dobar rezultat – rekao nam je optimistični Svržnjak.

Karijeru je započeo u lokalnom Starigradu, a zbog sjajnih predstava u dresu Slavena danas igra u mladoj reprezentaciji.

– Poziv u reprezentaciju došao je u klub nakon Međunarodnog memorijalnog turnira u Vukovaru 2015. godine gdje sam osvojio titulu najboljeg strijelca turnira – zadovoljno je izjavio napadač.

Tada je za U-14 reprezentaciju odigrao dvije utakmice, postigavši jedan pogodak. U travnju ove godine dvaput je nastupio za Hrvatsku U-15 ekipu, protiv Brazila i Sjedinjenih Američkih Država. Ipak, Ivijan ostaje skroman i naglašava da je za razvitak talenta potreban dobar trener.

– Osobito bih se htio zahvaliti svojem bivšem treneru koji me vodio u pionirskoj ekipi, Zvonimiru Keleku, na izuzetnoj podršci u mojem dosadašnjem nogometnom putu – zaključio je Ivijan.

Ne propustite: