SLAVENOVI REKORDERI Dodik: Golgeter treba imati poseban osjećaj, Purić: Igrati tako dugo dokaz je kvalitete

I dok vlasnik golgeterskog rekorda smatra kako će ga u budućnosti netko teško sustići, najdugovječniji Farmaceut uvjeren je kako će jednog dana netko skupiti više nastupa od njega.

Marijo Dodik i Vedran Purič // Foto: Marko Hanžeković
Marijo Dodik i Vedran Purič // Foto: Marko Hanžeković

Slaven Belupo u današnjem 22. kolu MAXtv Prve lige dočekuje momčad Splita. Bit će to prva domaća utakmica u proljetnom dijelu sezone, a nakon kvalitetne predstave prošlog tjedna u Maksimiru, Farmaceuti imaju mnogo razloga za optimizam.

Ono što protiv Dinama nije funkcioniralo bio je napad. Akcije su se teško gradile, a kada bi lopta i došla u posljednju trećinu terena, nedostajala je kvalitetna završnica.

Ako netko može reći koju riječ o završnici, onda je to sigurno najbolji strijelac u Slavenovoj povijesti. Iako klupski podaci kažu kako je protivničke mreže tresao 75 puta, Marijo Dodik govori kako ta brojka, uzmu li se u obzir sve službene utakmice, dolazi do sto.

– Svaki napadač prati svoju statistiku, ali ne treba se time zamarati. Bitno je da ekipa radi dobro, a onda će stići i golovi, ali svaki golgeter treba imati i taj poseban osjećaj za postizanje golova – kaže dugogodišnja Slavenova devetka.

Prvi Dodikov pratitelj na vječnoj listi strijelaca Slavena Belupa je Bojan Vručina s 46 pogodaka. Time se postavlja pitanje hoće li se uopće netko ikada približiti prvoj poziciji, s obzirom na stanje u današnjem nogometu i brojne transfere.

– Mislim da teško. Odigrao sam u Slavenu sedam sezona, postigao ukupno sto golova, u svim službenim utakmicama, i ne vjerujem da će netko to dostići. Pogotovo danas kada igrači u klubu odigraju dvije, tri sezone pa se gleda kako da se prodaju da klub nešto zaradi – kaže Dodik.

No, s time se ne slaže Vedran Purić, barem kada su u pitanju klupski nastupi. S ukupno njih 234, samo u prvenstvu, Slavenov kapetan još je prije šest nastupa prestigao upravo Dodika, a smatra kako je to rekord koji će jednoga dana netko drugi sigurno srušiti.

– Jednoga dana će se sigurno i to dogoditi, ali ne zamaram se tim nego nastojim i nastojat ću ostati što duže na toj jednoj visokoj razini da se možemo svi koji vole nogomet i Slaven Belupo i dalje veseliti dobrim igrama i rezultatima – kaže on.

Ono u čemu se obojica slažu je zadovoljstvo i lijep osjećaj koje pruža vlasništvo rekorda, jer, kako kaže Dodik, “nije uvijek bilo lako svih tih sezona”, a nadopunjuje ga Purić, rekavši kako “tako dugo igrati na toj razini za svoj najdraži klub je dokaz kvalitete”.

 

Ne propustite: