Slavko Lakuš postavljen za v.d. zapovjednika koprivničkih profi vatrogasaca

Odluka je stupila na snagu u srijedu, 18. siječnja, a traje do imenovanja zapovjednika na temelju ponovljenog javnog natječaja, a najdulje godinu dana.

Ilustracija // Foto: Teo Vukšan

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić donio je rješenje kojim je dosadašnji zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica dipl. ing. Slavko Lakuš imenovan vršiteljem dužnosti JVP-a Koprivnica.

Odluka je stupila na snagu u srijedu, 18. siječnja, a traje do imenovanja zapovjednika na temelju ponovljenog javnog natječaja, a najdulje godinu dana.

Slavko Lakuš // Foto: vatrogasac.net
Slavko Lakuš // Foto: vatrogasac.net

Isto tako, Jakšić je i dosadašnju zamjenicu zapovjednika JVP-a dipl. ing. Jasminku Jakupec imenovao vršiteljicom dužnosti zamjenice zapovjednika.

Podsjetimo, u studenom prošle godine bio je raspisan natječaj za zapovjednika i zamjenika JVP-a Koprivnica, ali je pod čudnim okolnostima poništen.

Zoran Gošek, predsjednik Upravnog vijeća koje je trebalo donijeti odluku o novom zapovjedniku i zamjeniku, tada je kazao da je natječaj poništen jer za donošenje takve odluke sva tri člana moraju biti prisutna, a to je bilo nemoguće, istaknuo je, jer se u tih 15 dana nisu mogli okupiti zbog proslave Dana grada i drugih događanja.

Na poništeni natječaj pristigle su tri prijave za zapovjednika i dvije za njegova zamjenika.

U kuloarima su tada kružile priče da se natječaj “štima” za Slavka Tucakovića, koji je s mjesta zapovjednika JVP-a Koprivnica otišao na mjesto glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske. Tucakoviću se kao istaknutom SDP-ovcu “klimala stolica” na najodgovornijoj vatrogasnoj funkciji u državi, ali on je na kraju, iako je iz druge političke opcije, ostao raditi na tom mjestu.

“Štimanje” natječaja u to su vrijeme svi akteri odlučno odbacili. Kada će biti raspisan novi natječaj za zapovjednika i zamjenika JVP-a Koprivnica zasad nije poznato.

Ne propustite: