SLUČAJ ‘ŠKRINJA’ Smiljana se na sudu posvađala s prijateljicom iz mladosti

Ranko Dominić je prije svjedočenja dobio napadaj panike pa je njegovo saslušanje ostavljeno za kraj.

Foto: Međimurske novine

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić. Ispitani su bili sljedeći svjedoci: Boris Kocijan, Vlado Matić, Sonja Šamarija i Ranko Dominić.

Ranko Dominić je prije svjedočenja dobio napadaj panike pa je njegovo saslušanje ostavljeno za kraj.

Prva je pred tužiteljstvo i obranu sjela Sonja Šamarija, Smiljanina prijateljica iz djetinjstva i rane mladosti. Kazala je da je poznavala Smiljanu, Jasminu, majku, oca. Odrasle su skupa i živjele u istoj ulici. Bila je prijateljica sa Smiljanom, no zbog svađe nisu se družile zadnjih 19 godina.

– Zbog svađe smo prekinule kontakte kad smo imale negdje 17 godina – kazala je svjedokinja.

– Smiljana je izjavila da je Jasmina pobjegla s dečkom u Francusku. Ja sam rekla da ne vjerujem u to. Ona je bila dobra cura niti je imala potrebu pobjeći – istaknula je svjedokinja Šamarija i dodala da je otac Martin volio obje kćeri.

Dodala je u nastavku da je Jasmina bila mirnija, a Smiljana energičnija, dominantnija.

Nakon obrane u raspravu se uključila i sama optužena Smiljana Srnec koja se na kraju sa svjedokinjom posvađala. Optužena Smiljana Srnec inzistirala je da svjedokinja Sonja kaže razlog zbog kojeg su se posvađale te da pojasni da li se Jasmina posvađala s njom i majkom.

Svjedokinja Šamarija je rekla da ne želi komentirati svađu jer je to njezina osobna stvar.

Optužena je inzistirala da se Šamarija izjasni i kada su se posvađale i je li baš od nje čula da je Jasmina u Francuskoj ili od nekoga drugoga.

Svjedokinja je izjavila da se ne sjeća od koga je to točno čula.

Izvor: Međimurske novine

Ne propustite: