SLUČAJ ŠKRINJA Smiljana Srnec nije iznijela svoju obranu, evo zbog čega je odgođeno suđenje

Hoće li okrivljena pokušati “svaliti” krivnju na svog oca Martina Dominića, zvanom od milja Fred, ili nekog drugog trebalo se, dakle, saznati danas, no to se ipak nije dogodilo

Smiljana Srnec u sudnici // Foto: Zlatko Vrzan (Međimurske novine)

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas je sudbeno vijeće po prvi put trebalo čuti verziju Smiljane Srnec o tome kako je njezina sestra Jasmina dospjela u zamrzivač u njihovoj obiteljskoj kući.

– Ne osjećam se krivom – kazala je optužena Smiljana Srnec nakon čitanja optužnice.

Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić iz Čakovca kazao je na početku suđenja da će obrana dokazati da okrivljena Smiljana Srnec nije ubila svoju sestru te da obrana nije dužna dokazivati tko ju je zapravo ubio.

– U ovom postupku će se raspravljati o obiteljskim tajnama, lažima i prikrivanjima te tako tražiti odgovor na pitanje tko je ubio Jasminu Dominić. Obrana će pokušati skrenuti pažnju na materijalne dokaze kojima će dokazivati svoje tvrdnje – istaknuo je Golubić.

Hoće li okrivljena pokušati “svaliti” krivnju na svog oca Martina Dominića, zvanom od milja Fred, ili nekog drugog trebalo se, dakle, saznati danas, no to se ipak nije dogodilo, pišu Međimurske novine.

Naime, obrana je predložila da se zapisnici o očevidu izdvoje kao nezakoniti dokazi.

Tužiteljstvo je s druge strane odbacilo takve navode tvrdeći da je bilo sve po zakonu.

Rasprava je u 9.34 sati nakratko prekinuta radi odluke o izdvajanju dokaza koje traži obrana.

Sudac je nakon stanke rekao kako u očevidu u obiteljskoj kući u kojoj je pronađena Jasmina Dominić nije bilo ništa nezakonito te da će rješenje poslati napismeno.

Obrana ima pravo na žalbu na tu odluku.

Ročište je stoga otkazano te još nije poznat datum nastavka suđenja.

Ne propustite: