SLUŽBENO JE Miroslav Škoro objavio kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske

Apelirao je i na one građane koji ne izlaze na izbore, istaknuvši da razumije njihovo razočaranje u politiku, ali ih pozvao da ovaj put izađu na izbore.

Miroslav Škoro // Foto: Luka Krušec

Posljednjih dana puno se pričalo o mogućnosti da se poznati pjevač Miroslav Škoro kandidira za predsjednika Republike Hrvatske.

Mišljenja o tome su podijeljena, ali Škoro je ozbiljno odlučio krenuti u borbu.

Jučer, u subotu, objavio je video na YouTube kanalu u kojemu je potvrdio glasine – kandidirat će se za predsjednika Republike.

– Gubitak povjerenja u državne institucije poprimio je zabrinjavajuće razmjere. Neki čak govore o Hrvatskoj kao neuspješnom projektu. Stotine tisuća hrvatskih kćeri i sinova svojom pameću i svojim radom već izgrađuju neke druge države jer ovdje nisu imali šanse bez stranačke iskaznice. Nisu više željeli živjeti u državi u kojoj spirala mržnje i netolerancije nagriza njene same temelje. To nije Hrvatska kakvu su sanjali naši preci, koju je stvarao dr. Franjo Tuđman i za koju su ratovali i ginuli hrvatski branitelji. Pobjeda u Domovinskom ratu i ostvareno jedinstvo u tom vremenu moraju biti polazna točka u izgradnji moderne hrvatske države. U takvim okolnostima Hrvatska treba predsjednika koji će biti oruđe naroda za odlučni zaokret – naglasio je Miroslav Škoro.

– Hrvatska treba osnaženje Ustavnog položaja predsjednika Republike. Zato sam donio odluku da ću se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske, a srž mog programa je savez s narodom nasuprot vladajućih stranačkih elita i kompromisa sklopljenih daleko od očiju javnosti i volje biračkog tijela. Želim biti narodni predsjednik i samo ću Vama polagati račune – izjavio je Škoro u videu.

– Drage Hrvatice i Hrvati, dragi pripadnici nacionalnih manjina, ja Vam neću obećati da će Hrvatska biti među najbogatijim zemljama na svijetu. Ono što Vam jamčim je da ću sve svoje intelektualne i poduzetničke sposobnosti staviti u funkciju države. Za mene Hrvatska nije slučajna država i dokazat ću da je itekako uspješan projekt koji su ugrozili nesposobni političari. Želim vratiti povjerenje u instituciju predsjednika republike i zato tražim vaš glas, da zajedno damo novi poticaj hrvatskoj kulturi i znanosti, tražim vaš glas da stvorimo kvalitetnije uvjete našem gospodarstvu i da okrenemo ploču u funkcioniranju i učinkovitosti diplomatsko-konzularne mreže koja mora biti most Hrvatske sa svijetom, a ne deponij za zbrinjavanje pojedinaca – dodao je Škoro.

Apelirao je i na one građane koji ne izlaze na izbore, istaknuvši da razumije njihovo razočaranje u politiku, ali ih pozvao da ovaj put izađu na izbore.

Ne propustite: