SMILJANA SRNEC NA SUDU Za ubojstvo sestre suđenje počinje 15. listopada

Obrana u cijelosti osporava optužnicu...

Smiljana Srnec na Županijski sud u Varaždinu // Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL (preuzeto s Međimurskih novina)

Smiljanu Srnec (45), optuženu da je svoju sestru Jasminu Dominić ubila i njeno tijelo 19 godina skrivala u škrinji za zamrzavanje, doveli su jutros na sud gdje je održano pripremno ročište s kojeg je, nakon sat vremena, izašao Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić.

– Izlagali su optužnicu koju je obrana u cijelosti osporavala. Ročište je zakazano za listopad – istaknuo je on.

Suđenje će započeti 15. listopada ispitivanjem prvih svjedoka, pišu 24sata.

Smiljana prilikom dovođenja na sud nije imala nikakvih komentara, a od novinara je okrenula glavu.

U neformalnom razgovoru s policajcima, odmah nakon što su je priveli, Srnec je policiji rekla kako je sestru zatukla s prvom stvari koju je mogla dograbiti, a to je bila nekakva letva, greda. Srnec se nije mogla u tom trenutku prisjetiti koliko je puta točno udarila sestru tim predmetom, no prisjetila se da ju je udarala po čelu, sve dok nije shvatila da ju je zapravo ubila.

Točan datum smrti i dalje ostaje nepoznat jer ga se Srnec nije mogla sjetiti, no zato je policiji u neformalnom razgovoru otkrila i motiv ubojstva, a taj je bio zavist. Tad se otprilike u policiji pojavio i njezin bivši odvjetnik Davorin Zlatarek, koji joj je savjetovao da ne daje nikakav iskaz, što je ona učinila i otad se branila šutnjom. O Palovcu se raspisao cijeli svijet. Svi svjetski mediji nazvali su ga hrvatskim Twin Peaksom. Izbezumljeni Palovčani su pak, idućih mjeseci pretresali tek jedno te istu temu.

Ne propustite: