SMRTONOSNA EPIDEMIJA U Hrvatskoj nema zaraženih koronavirusom, ali sve ih je više u Europskoj uniji

Zemlje Europske unije u kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom su Njemačka, Francuska, Finska i Italija.

Ilustracija // Foto: Unsplash.com

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakog će dana u 15 sati na svojim mrežnim stranicama objaviti najnovija saznanja u vezi koronavirusa.

Prema podacima od danas, 31. siječnja, trenutačni broj laboratorijski potvrđenih oboljelih od koronavirusa u svijetu iznosi 9834, umrlih je 213, 14 ih je oboljelih u Europskoj uniji,a u Hrvatskoj zasad nema zaraženih.

Zemlje Europske unije u kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom su Njemačka, Francuska, Finska i Italija.

Podsjetimo, odbor za hitna stanja Svjetske zdravstvene organizacije donio je u četvrtak preporuku da se ova bolest proglasi javnozdravstvenim hitnim stanjem od međunarodnog značaja. To će omogućiti bolju međunarodnu koordinaciju odgovora na epidemiju, u skladu s obvezujućim preporukama SZO-a te dodatnu međunarodnu mobilizaciju financijskih i ljudskih resursa.

Svjetska zdravstvena organizacija i dalje ne preporučuje ograničenja u međunarodnom prometu ljudi i robe.

Dodajmo i da se putem Ministarstva vanjskih i europskih poslova dogovara prijevoz hrvatskih građana koji se nalaze u kineskom Wuhanu, gdje je započela smrtonosna epidemija, u Europu.

Ne propustite: