SOCIJALNA OSJETLJIVOST Grad Đurđevac će i ove godine uljepšati božićne blagdane najpotrebitijim građanima

Svi djelatnici Grada i gradskih ustanova prikupljali su po 100 kuna za darivanje – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i dodao kako je ovo šesta godina u kojoj djelatnici prikupljaju novac za potrebite sugrađane

Foto: Grad Đurđevac

Umirovljenici Grada Đurđevca i ove godine dobit će novčanu pomoć u povodu predstojećih blagdana, odlučili su tako jednoglasno vijećnici na 16. sjednici Gradskog vijeća.

– Tradicionalno donosimo odluku da božićnicu dobiju osobe starije od 65 godina bez dohotka i i oni koji imaju do 1000 kuna mjesečno primanja. Lani smo imali 92 osobe na ovoj mjeri, ove godine su se prijavile 82 osobe. Također, Grad Đurđevac prigodnim poklon paketima svake godine nastoji uljepšati nadolazeće božićne blagdane svojim građanima kojima je pomoć najpotrebnija. Prigodni pokloni će biti osigurani za domove za starije i nemoćne osobe, udomiteljske obitelji djece i odraslih s područja Grada Đurđevca, štićenike Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac te za ostale potrebite građane. Svi djelatnici Grada i gradskih ustanova prikupljali su po 100 kuna za darivanje – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i dodao kako je ovo šesta godina u kojoj djelatnici prikupljaju novac za potrebite sugrađane, prenose službene gradske stranice.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković napomenuo je kako je važno imati socijalnu osjetljivosti i još jednom istaknuo kako đurđevački vijećnici rade bez naknade.

Ovom akcijom u blagdansko vrijeme Grad Đurđevac želi ukazati na svoju društveno-socijalnu ulogu te se želi potaknuti i ostale udruge i građane na međugeneracijsku solidarnost i brigu prema drugome.

U ovu akciju prikupljanja sredstva za potrebite, osim vijećnika, ove godine uključili su se i medijski djelatnici.

Ne propustite: