SOKOLOVAC Održana tradicionalna manifestacija o berbi grožđa

Ova je manifestacija okupila članice 30-ak srodnih udruga žena iz tri županije.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

U organizaciji Društva žena Sokolovac u petak je u prostorijama društvenog doma održana 22. tradicionalna manifestacija “Berba grožđa u Sokolovcu”. Ova je manifestacija okupila članice 30-ak srodnih udruga žena iz tri županije.

Manifestaciji je prisustvovala potpredsjednica koprivničko-križevačke Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić koja je u prigodnom govoru istaknula važnost okupljanja i umrežavanja žena uz naglasak na očuvanje i prikaz starih običaja svojega kraja.

Verica Rupčić je čestitala Društvu na uspješnom radu, a iskoristila je priliku da uputi poziv na Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, koji će se održati 5. listopada u Koprivnici.

Nakon pozdravnih govora uslijedio je zanimljiv program u kojem je zbor izveo nekoliko skladbi i himnu društva, a glumišna družina je prikazala običaje berbe grožđa u sokolovačkom kraju.

Priredbi je prisustvovao i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te ravnatelj Osnovne škole Sokolovac Saša Korkut, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ne propustite: