SOLIDAN USPJEH Hrvač Podravke Filip Verčević osvojio 13. mjesto na Europskom olimpijskom festivalu mladeži u Azerbajdžanu

Jučerašnji nastup omogućio mu je da se plasira 13. mjesto u konkurenciji od 24 hrvača.

Izvor fotografije: HK Podravka

Na Europskom olimpijskom festivalu mladeži (EYOF) koje još uvijek traje u glavnom gradu Azerbajdžana, hrvač Podravke Filip Verčević nastupao je u ponedjeljak u kategoriji do 60 kilograma grčko-rimskog načina hrvanja.

Jučerašnji nastup omogućio mu je da se plasira 13. mjesto u konkurenciji od 24 hrvača. Na ovom natjecanju Filip je othrvao tri borbe, pri čemu je ostvario jednu pobjedu i dva poraza. Već na samom početku natjecanja, odnosno u šesnaestini finala ždrijeb za Filipa bio je neumoljiv, donio mu je prvu borbu s izuzetno kvalitetnim predstavnikom iz Rusije, Gigiev Magomedom.

Gigiev je bio bolji i pobijedio tehničkim tušem. Rus je u preostale tri borbe bio je bolji od svojih protivnika i ušao u finale čime je Filipu omogućio daljnje natjecanje kroz repasaž.

Filip je u drugoj borbi na natjecanju bio bolji od Nizozemca Slinkers Bredia na bodove u dvije runde, da bi u sljedećoj fazi natjecanja izgubio od hrvača iz Turske, Yurtada Onura.

Drugi poraz ujedno je označio i završetak natjecanja, pa je omjer s dva poraza i jednom pobjedom Filipu donio solidno 13. mjesto na ovom velikom sportskom natjecanju.

Ne propustite: