SPEEDWAY Donji Kraljevec okupit će brojne vozače i ljubitelje motora iz cijele Europe

Jurica Pavlic je predstavnik domaćina koji će uz puno truda i borbe tražiti svoje mjesto u daljnjem krugu natjecanja, što neće biti nimalo lako.

Ilustracija // Fotografiju ustupio Krešimir Biškup

U subotu u 19 sati Donji Kraljevec i Međimurje ponovno postaju mjesto okupljanja speedway vozača iz čak četrnaest zemalja Europe, a uz njih i brojnih ljubitelja ovakvih natjecanja.

Motori od 500 kubičnih centimetara, bez kočnica i brzina, adrenalinske vožnje pod svjetlima reflektora i samo jedan pobjednik okupit će brojne zainteresirane posjetitelje i vozače na Milenium stadionu.

Prva od četiri kvalifikacijske utrke odredit će najbolju četvoricu koji će se plasirati u daljnji krug natjecanja – SEC Challenge, koji se održava u mađarskom mjestu Nagyhalasz 25. svibnja, što je zadnja stepenica do finalnih utrka Europskog prvenstva, koje se održavaju u Gustrowu (Njemačka), Vojensu (Danska) i Torunu i Chorzowu (Poljska).

Jurica Pavlic je predstavnik domaćina koji će uz puno truda i borbe tražiti svoje mjesto u daljnjem krugu natjecanja, što neće biti nimalo lako.

Svakako je prednost domaća staza, ali nedostatak je želja da svojoj publici pokaže svoju najbolju formu i spremnost. U  speedwayu je dovoljna jedna greška koja može pokvariti rezultat.

“Voziti doma uvijek je predivno, tisuće poznatih lica i poznatu stazu ništa ne može zamijeniti. Kroz cijelu utrku vozim samo pet vožnji i najvažnije je zadržati maksimalnu koncentraciju. Pozivam sve navijače i ljubitelje sporta da dođu u subotu na stadion, glasna podrška s tribina će nam trebati”, istaknuo je Jurica koji ove godine vozi u poljskom prvoligašu “Start Gniezno” kao kapetan momčadi.

Osim njega moći ćemo vidjeti i Čeha Vaclava Milika, koji je prošlo Europsko prvenstvo završio kao osmoplasirani, a u stalnoj je postavi poljskog extraligaša iz Wroclawa.

Iz Velike Britanije dolazi Chris Harris, višegodišnji Grand Prix vozač koji je na hrvatskoj Grand Prix utrci 2011. godine osvojio drugo mjesto.

Rusi Kulakov i Gizatulin kandidati su za prva četiri mjesta koja i vode u daljnji krug, a čekamo imena dvojice Poljaka koji ovaj vikend voze nacionalne kvalifikacije raspored u svjetska i europska prvenstva, što samo potvrđuje moć i uspješnost poljskog speedwaya koji je apsolutno najjači u svijetu.

Također dolaze i vozači iz Italije, Austrije, Njemačke, Danske, Francuske, Belgije, Slovenije, Francuske, Finske i Slovačke.

Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti na linku po cijeni od 80 i 50 kuna, s time da djeca do 14 godina imaju besplatan ulaz.

Speedway se vraća doma na Milenium 14. godinu zaredom – od otvorenja 2005. godine održane su ukupno 63 utrke, a vrhunac speedway sezone u 2019. godini očekuje nas 24. kolovoza kada se održava Speedway Grand Prix Challenge.

 

Ne propustite: