SPEKTAKL U DRAŽENOVOJ DVORANI Legende stale uz Slavka, brojni navijači podržali akciju, Lovrek zabio dva gola

Humanitarna utakmica između momčadi "Dinamo 90-ih" i "Nogometne ikone HNL-a" okupila je više od 2000 navijača, a sav prihod od ulaznica odlazi za pomoć pri liječenju sinu legendarnog kapetana Dinama Slavka Ištvanića koji boluje od cerebralne paralize.

Humanitarna utakmica Dinamovih legendi i nogometnih ikona HNL-a // Foto: Facebook Dinamo - to smo mi

U predivnoj atmosferi pred više od 2000 gledatelja u KC Dražen Petrović odigrana je humanitarna malonogometna utakmica između momčadi “Dinamo 90-ih” i “Nogometne ikone HNL-a” s koje sav prihod od ulaznica odlazi za pomoć pri liječenju sinu legendarnog kapetana Dinama Slavka Ištvanića koji boluje od cerebralne paralize.

– Srce mi je puno. Atmosfera u dvorani je bila sjajna, hvala svima koji su došli. S nekim dečkima se nisam vidio godinama i drago mi je što su se odazvali pozivu. Dinamo je moj klub i ova utakmica me vratila u dane kada sam s ponosom nosio modri dres – kazao je Ištvanić koji je kraj utakmice dočekao u suzama, piše Večernji list.

Ovom utakmicom članovi Dinama okupljeni u Udrugu “Dinamo to smo mi” obilježili su 29. godišnjicu nikad odigrane utakmice Dinama i Zvezde 13. svibnja 1990. godine, ali i iskoristili priliku kako bi humanitarnom akcijom “Dinamovci za Dinamovca” pomogli Ištvaniću koji je od 1983. do 1995. godine sakupio 527 nastupa u modrom’ dresu.

Momčad Dinamo 90-ih” koja je prozvana “Slavkovi prijatelji” predvodio je bivši kapetan ‘Vatrenih’ Zvonimir Boban, a igrali su i Kujtim Shala, Vjekoslav Škrinjar, Igor Cvitanović, Željko Cupan, Dario Šimić, Primož Gliha, Andrej Panadić, Željko Adžić, Goran Vlaović, Mario Stanić, Željko Adžić, te Gregor Židan.

S druge strane stajala je momčad koju su s klupe vodili izbornik druge reprezentacije svijeta Zlatko Dalić i Joško Jeličić, a igrali su Silvio Marić, Adrian Kozniku, Tomo Šokota, Mate Baturina, Kruno Lovrek, Darko Raić Sudar, Josip Buljat, Mate Baturina, Željko Pavlović i Hrvoje Čale.

Iako je rezultat bio u drugom planu, dodajmo ipak da je ekipa Dinama pobijedila 4:3, a golove za ‘modre’ zabili su Shala, Gliha, Vlaović i Stanić, dok su strijelci za ekipu HNL-a bili dva puta Lovrek, još uvijek aktualni igrač Tehničara iz Cvetkovca, te Marić.

Uoči nedjeljne utakmice predstavnici Udruge Dinamo – to smo mi sa Slavkom Ištvanićem, Kujtim Shala i Vjekoslavom Ištvanićem zapalili su lampaše na spomeniku poginulim Bad Blue Boysima u Domovinskom ratu.

Ne propustite: