SPEKTAKL U VARAŽDINU Čačić, Posavec i Čehok potpisali ugovor o sufinanciranju troškova organizacije Europskog prvenstva

Mi se najčešće držimo granica svojih gradova, općina i županija. To nije dobro. Ovakvi primjeri, ovakva velika sportska natjecanja, pokazuju da moramo surađivati jer koristi od ovakvih manifestacija ima cijela ova regija – rekao je Čehok, a prenijela službena stranica Varaždinske županije.

Foto: Varaždinska županija

Ugovor o sufinanciranju troškova organizacije Europskog rukometnog prvenstva koje će, među ostalim gradovima, održavati u Varaždinu potpisan je jučer, u srijedu, u salonu varaždinske Gradske vijećnice.

Ugovor su potpisali varaždinski župan Radimir Čačić, međimurski župan Matija Posavec i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, a troškove organizacije u Varaždinu dvije županije sufinancirat će s po 250 tisuća kuna.

– Mi se najčešće držimo granica svojih gradova, općina i županija. To nije dobro. Ovakvi primjeri, ovakva velika sportska natjecanja, pokazuju da moramo surađivati jer koristi od ovakvih manifestacija ima cijela ova regija – rekao je Čehok, a prenijela službena stranica Varaždinske županije.

– Bit će dosta navijača i turista i želja nam je da jačamo turistički potencijal cijele regije. Kad slika odavde ode u cijeli svijet, jasno je da će koristi biti – izjavio je Posavec.

Podsjetimo, u varaždinskoj Areni, od subote do srijede, igrat će Španjolska, Danska, Mađarska i Češka, dok će se u drugom krugu, od 19. do 24. siječnja trima najboljim reprezentacijama pridružiti najuspješniji iz zagrebačke skupine koju čine Njemačka, Slovenija, Makedonija i Crna Gora.