[FOTO] SRCEM ZA KOPRIVNICU Predstavljen izborni program koalicije SDP-HSS-HNS-HSU-HL

Obrazovanje je razvojni prioritet koji donosi dugoročnu stabilnost društva, napredak gospodarstva i osiguranje kulturnog identiteta

Koalicija SDP-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i HL-a predstavila je svoj izborni program pod nazivom Srcem za Koprivnicu.

Mišel Jakšić, kandidat za gradonačelnika grada Koprivnice rekao je da je glavni cilj nastavak izgradnje Koprivnice ne samo kao regionalno središte županije, već kao snažno središte sjeverozapadne Hrvatske.

Program je podijeljen na 8 kategorija, a cijeloga možete vidjeti ovdje: Izborni program – Srcem Za Koprivnicu.

Ono što vrijedi izdvojiti jest da se planira izgradnja uzdignutih ploha na postojećim pješačkim prijelazima, a izrađeni su i prometni elaborati te su ishođene sve potrebne suglasnosti. Prve uzdignute plohe planiraju se u Nemčićevoj ulici i to kod Pravoslavne crkve, kod Županije i kod kioska pokraj fontane, na Florijanskom trgu pored ljekarne te u Krešimirovoj ulici u Starigradu, pokraj društvenog doma i crkve. Realizacija uzdignutih ploha očekuje se do kraja lipnja.

Planira se i povećanje broja električnih autobusa i ruta kojima bi se omogućila bolja povezanost svih prigradskih naselja i frekventnijih ruta u gradu. Među prvima će se uvesti ruta koja će povezivati željeznički kolodvor, centar grada i kampus.

Uvijek aktualna tema su i vanjski bazeni o čijoj se izgradnji trenutno provodi istraživanje među građanima kako bi se pokazalo jesu li potrebni. Ako se pokaže tako, planira se izgradnja Spray parka u prvoj, te olimpijskog bazena u drugoj fazi. Osim istraživanja mišljenja građana, odrađene su studije i analize koje su pokazale da je upravo to ono što je bazenima potrebno jer se tako ne dižu troškovi održavanja, ali značajno nadopunjuje ponuda bazena koji su upravo zbog nedostatka vanjskih bazena ljeti poluprazni.

Ne propustite: