SRELE BRUTAL TEAM Osvojili šest zlata i jedno srebro te srušili šest nacionalnih rekorda

U Pitomači je završeno prvo od četiri natjecanja u powerliftingu i bench pressu, u organizaciji PLK-a Maksimum Pitomača.

Foto: Zagorje International

U Pitomači je završeno prvo od četiri natjecanja u powerliftingu i bench pressu, u organizaciji PLK-a Maksimum Pitomača, po kalendaru Hrvatskog powerlifting saveza, u sustavu Hrvatskog olimpijskog odbora i pod stalnim nadzorom Hrvatske antidoping agencije.

Sudjelovalo je devedesetak natjecatelja iz 20 registriranih klubova. Nastupilo je i sedam najspremnijih članova oroslavskog powerlifting kluba Srele Brutal Team, i to jedan powerlifter i šest benchera u powerliftingu. Klubu još uvijek nedostaje ljudi kako bi bili ekipno konkurentni ostalim klubovima, no zato već četiri godine dominiraju kao najbolji klub u bench pressu u Hrvatskoj, a cilj im je tako nastaviti i ovu petu sezonu. Kako kaže Srećko Martinić Srele, brutalno su krenuli u samom startu, nije ih omela ni iznenadna doping kontrola koja je na licu mjesta zbog odbijanja davanja uzoraka diskvalificirala dva natjecatelja, a uzeta su još četiri uzorka na analizu.

Prvog dana u powerliftingu Miljenko Peček je u kategoriji open do 66 kilograma osvojio zlato s totalom 477,5 kilograma. Srušio je dva rekorda u čučnju, podignuvši 175 kilograma i u mrtvom dizanju 190 kilograma, dok je u benchu podigao solidnih 112,5 kilograma.
Drugi dan su nastupili bencheri. Šest domaćih natjecatelja osvojilo je pet zlata i jedno srebro te su srušena četiri nacionalna rekorda.

Boris Gregorina osvojio je zlato u kategoriji master 2, podignuvši 145 kilograma, a napao je i rekord od 155,5 kilograma, ali su mu vrlo strogi suci poništili dizanje zbog pomicanja stražnjice. Velika šteta, no pravila su rigorozna, kaže Srele. Borna Čičko, kadet do 83 kilograma, podignuo je 125 kilograma i osvojio srebro. Ružica Martinić, master 1 do 63 kilograma, podignula je 78 kilograma, osvojila zlato i postavila novi hrvatski rekord. Ona je i sve bliže kategoriji master 2, gdje će napasti svjetski rekord izravno na svjetskom prvenstvu, naravno, u pratnji svog trenera i supruga Sreleta. Lovro Gmaz, junior do 83 kilograma, podignuo je 160 kilograma, osvojio zlato i postavio novi hrvatski rekord.

– Trud se napokon, nakon pet godina, isplatio i srušio je četiri godine star rekord. Vrlo sam ponosan na njega – kaže Srele.

Petar Francki je u kategoriji open do 120 kilograma podigao 218 kilograma i osvojio zlato te postavio novi hrvatski rekord.

– Naša zvijer i najjači bencher u Hrvatskoj opet je ostvario odličan rezultat – ističe Srele, koji je u kategoriji master 1 +120 kilograma, podignuvši 196 kilograma, osvojio zlato i postavio novi hrvatski rekord.

– Hvala svima koji prate i podržavaju naš rad, koji vjeruju meni, mom klubu, mojim dečkima i curama, navijaju za nas, jer ovo, gospodo, nije lako. Od ovog sporta se ne živi i za ovaj sport treba puno ljubavi, odricanja, hladne i jake glave – poručio je na kraju u svom prepoznatljivom stilu Srele te najavio sljedeće natjecanje, koje će se održati u Vrbovcu sredinom lipnja.

Izvor: Zagorje International.