Stariji stanovnici županije i dalje će dobivati potrebnu pomoć u kući

Kako bi oni kojima je pomoć zaista potrebna tu pomoć dobivali do kraja ove godine, Koprivničko- križevačka županija osigurala je 131.930,00 kuna. Općine će sudjelovati s 78.260,00 kuna.

Potpisivanje sporazuma o programu ''Pomoć u kući starijim osobama'' // Foto: kckzz

Od 2009. pa do danas za provedbu programa ”Pomoć u kući starijim osobama” osigurano je oko šest milijuna kuna. Prvih deset mjeseci ove godine  provedba programa u općinama financirana je  iz projekta ”Ruka pomoći”. U Križevcima i Đurđevcu dosad su osigurali 217.708,00 kuna.

Kako bi oni kojima je pomoć zaista potrebna tu pomoć dobivali do kraja ove godine, Koprivničko- križevačka županija osigurala je 131.930,00 kuna. Općine će sudjelovati s 78.260,00 kuna. Župan Darko Koren, predsjednica Kluba za starije osobe Mariška Valentina Čadavec i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus potpisali su sporazume čime su osigurane plaće i materijalni troškovi za gerontodomaćice.

Ovaj program odgovara potrebama starijih osoba, prvenstveno u smislu sprečavanja njihove socijalne izoliranosti i pomoći u svakodnevnim životnim aktivnostima. Osigurava odgovarajući model izvaninstitucionalne skrbi za starije osobe u lokalnim zajednicama te omogućava zapošljavanje teže zapošljivih skupina.

Ne propustite: