ŠTO NAM POKAZUJU REZULTATI ZA MJESNE ODBORE U KOPRIVNICI Tko je dobio, a tko je izgubio?

Očekivano, najviše članova u odborima su dobile lijeva i desna koalicija. Hit ovih izbora bile su nezavisne liste.

Ilustracija // Foto: Luka Krušec

Što nam pokazuju rezultati nedjeljnih izbora za mjesne odbore u Koprivnici?

Tradicionalno, odaziv je bio slab. Na birališta je izašlo 13,71% od ukupno 26.322 birača, dakle njih 3608.

Usporedbe radi, prije četiri godine na izbore za mjesne odbore izašlo je 15,17 posto.

Je li na tako malu izlaznost utjecala i kiša, zasigurno da je, ali očito ne previše jer izbori za mjesne odbore iz nekog razloga malo koga zanimaju, iako su mjesni odbori najniža, no građanima najbliža razina odlučivanja o njima bitnim stvarima.

Očekivano, najviše članova u odborima su dobile lijeva i desna koalicija.

Lijeva koalicija koju čine SDP, HSS, Glas, Laburisti, HSU i HSS imala je liste u svih 18 mjesnih odbora i dobila je ukupno 58 članova.

Desna koalicija koju čine HDZ, Mreža, HNS i HDS imala je svoje liste u 17 mjesnih odbora i dobila je ukupno 42 člana u mjesnim odborima.

Hit ovih izbora bile su nezavisne liste s 21 mandatom u mjesnim odborima. Na izbore su išle u devet mjesnih odbora i u svima su uspjeli dobiti od jednog do tri člana.

Nezavisna lista Snježane Veličan dobila je tri mjesta u mjesnom odboru u Starigradu, kao i lista Radovana Kneževića u Bakovčici, Mire Guslova u Dubovcu i Nikole Barbarića u Podolicama.

Po dva člana vijeća dobila je lista Nevenka Šimunića u Brežancu, Zvonimira Markača u Centru, Alana Vorkapića na Lenišću i Miljenka Vrhovca na Taraščicama.

Nezavisna lista Slavka Kolareka dobila je jednog člana u Mjesnom odboru Ledinska.

Jedno mjesto u vijeću mjesnog odbora, i to u Reki, dobila je lista stranke Milana Bandića.

Za detaljnije rezultate kliknite OVDJE i OVDJE.

Zanimljivo je ove rezultate usporediti s izborima za mjesne odbore u Koprivnici prije četiri godine. Tada je koalicija oko SDP-a dobila 65 mandata, dakle sedam više nego jučer, a koalicija oko HDZ-a 55 mandata, dakle 13 više nego sada.

Nezavisni, pak, prije četiri godine nisu imali niti jednog člana u mjesnim odborima. Po jednog je imao HSS (u Štaglincu tada nisu išli s HDZ-om, kao svugdje drugdje, nego samostalno) i Hrvatska zora.

Ne propustite: