Petak, 12. kolovoza 2022.

Strašan požar na zagrebačkom Žitnjaku lokaliziran, gasilo ga 200 vatrogasaca

Kroz cijelu noć, zajedno sa zamjenama, na intervenciji je sudjelovalo čak 54 vozila s 200 vatrogasaca (profesionalnih i dobrovoljnih, vatrogasaca INE i Grada Zagreba) koji u vrlo teškim uvjetima spasili ostatak hale i pogon tvrtke

Preporučujemo

Sinoć je u ulici Kanalski put na zagrebačkom Žitnjaku u dvorištu tvrtke izbio strašan požar.

Vatra je zahvatila skladište, pogone i urede tvrtke, a na terenu su bile mnogobrojne snage koje su u vrlo teškim uvjetima gasile požar.

Vatrogascima su u pomoć stigle i tri cisterne vode, jer kako doznaje HRT, okolni hidranti nisu bili u funkciji.

Požar na zagrebačkom Žitnjaku
Požar na zagrebačkom Žitnjaku // Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb

Na mjesto događaja došli su i Hitna pomoć te policija.

Zagrebačka vatrogasna postrojba objavila je u četvrtak ujutro da nitko u požaru nije ozlijeđen te da je požar planuo u hali tvrtke Model pakiranje gdje su se zapalile palete i kartonski materijal, a vatra se ubrzo proširila na pogon i ostale dijelove tvrtke.

Zahvaćena je površina od oko 70 puta 70 četvornih metara hale s drvenim paletama i kartonskom ambalažom.

Ukupno je kroz cijelu noć, zajedno sa zamjenama, na intervenciji sudjelovalo čak 54 vozila s 200 vatrogasaca (profesionalnih i dobrovoljnih, vatrogasaca INE i Grada Zagreba) koji u vrlo teškim uvjetima spasili ostatak hale i pogon tvrtke, izvijestila je Vatrogasna postrojba Zagreb.

Požar na zagrebačkom Žitnjaku
Požar na zagrebačkom Žitnjaku // Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb

“Požar je ugašen, imamo još dogašivanje jer ima previše žara, radi se o skladištu površine 5.500 m2 koji je bio pun drvenim paletama i kartonskom ambalažom, rekao je Tomislav Rukavec”, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Žitnjak, donosi HRT.

- Advertisement -

Najnovije objave