STRAVA I UŽAS Pijan vozio 117 km/h u ulici gdje je dozvoljeno 50 km/h, nesretna žena u koju se zabio preminula

Bio je pod utjecajem alkohola od najmanje 1,6 promila...

Mjesto stravične nesreće // Foto: Međimurske novine

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred tamošnjim Županijskim sudom optužnicu protiv 27-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti se da je 1. svibnja u Čakovcu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od najmanje 1,6 promila i vozio nedopuštenom brzinom većom od 117 km/h na dijelu ceste na kojem je brzina vožnje ograničena na 50 km/h.

Zbog toga je prednjim dijelom automobila udario u stražnju stranu osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljala 63-godišnjakinja usporavajući vožnju zbog skretanja ulijevo u dvorište.

U sudaru je nesretna žena zadobila više teških ozljeda od kojih je preminula u bolnici.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u Ulici bana Josipa Jelačića, a ozlijeđeno je četvero ljudi. Nažalost, 63-godišnja vozačica je od zadobivenih ozljeda preminula, dok su kod vozača i putnika okvalificirane lake tjelesne ozljede.

Navodno je vozač bio recidivist koji je već više puta uhvaćen u vožnji pod utjecajem alkohola, a sa šireg je područja općine Mala Subotica.

Ne propustite: