Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Strava i užas: pri slijetanju autobusa 10 mrtvih, a 30-ak ozlijeđenih

Na mjestu nesreće su i pripadnici vatrogasne postrojbe, a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu

Preporučujemo

Brodsko-posavska policija izvijestila je kako je u slijetanju autobusa inozemnih oznaka na autocesti A3 kod Slavonskog Broda u nedjelju ujutro poginulo je najmanje deset osoba dok je njih 30-ak ozlijeđeno, donosi Jutarnji list.

Policija je oko 6.20 sati dobila dojavu da se na autocesti kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnom kolničkom traku dogodila prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa inozemnih oznaka.

– PU brodsko-posavska je u 6.22 sati primila dojavu da je došlo do slijetanja autobusa. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o autobusu kosovskih registarskih oznaka na redovnoj liniji Frankfurt-Priština. Očevid je u tijeku. Više je osoba smrtno stradalo, a tridesetak ih je prebačeno u bolnicu. Bilo kakve daljnje informacije bit će dostupne nakon završenog očevida – rekao je načelnik prometne policije policijske postaje Slavonski Brod Franjo Galić.

Nije mogao točno kazati koliko je osoba smrtno stradalo, no u trenutku dok je davao izjavu iz Policijske su uprave priopćili da je najmanje desetero poginulih.

– Osim policije, na mjestu nesreće su i pripadnici vatrogasne postrojbe, a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu. Za sada se ne zna koliko teško su te osobe ozlijeđene – kazao je Galić.

O uzrocima nesreće za sada se može samo nagađati. Jutarnji neslužbeno doznaje da su u autobusu bila dvojica vozača, navodno su se zamijenili nakon zaustavljanja u Zagrebu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti